Špenátové lasagne

Špenát zahrejeme na oleji, aby roztál, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a podľa potreby vodu, a všetko krátko povaríme. V inom hrnci…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
12 plátkov lasagní
Špenát
1 balenie mrazeného listového špenátu
5 strúčikov cesnaku
soľ
3 lyžice olivového oleja
1 dl vody
Bešamelová omáčka
100 g masla
150 g múky
1 l mlieka
soľ
muškátový oriešok
12 plátkov tvrdého syra
tuk na vymastenie
Postup varenia podľa receptu
Špenát zahrejeme na oleji, aby sa rozpustil, potom pridáme soľ, prelisovaný cesnak a podľa potreby vodu, a krátko povaríme.
V ďalšom hrnci rozpustíme maslo, potom pridáme múku a vytvoríme jíšku. Následne vlijeme mlieko, pridáme soľ a korenie a neustále miešame, kým sa múka dobre neuvarí a omáčka nezhustne.
Pekáč potrieme tukom zo všetkých strán a na dno dáme štyri plátky lasagní. Na ne nasypeme jednu tretinu špenátu a omáčky. Tento postup zopakujeme. Na vrchol poslednej vrstvy bešamelu umiestnime plátky syra.
Pečieme približne 45 minút pri teplote 170 až 180 stupňov Celzia.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Špenátové lasagne
Špenátové lasagne sú vynikajúcim jedlom, ktoré spája tradičný taliansky recept s výživnými ingredienciami. Základom je vrstvený cestovinový plát, jemný špenát a bohatý bešamelový a rajčinový sos. Tieto lasagne nielenže skvele chutia, ale tiež poskytujú radu vitamínov vďaka špenátu. Ideálne pre vegetariánske jedlo, špenátové lasagne sú obľúbené pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu, najmä ako rodinné jedlo alebo pri večierkoch. Doplnene nastrúhaným syrom a bylinkami sa stávajú naozajstným kulinárskym zážitkom.