Údený losos s citrusovým dresingom
Najprv si pripravíme zálievku z pomaranča a citróna, z ktorých vymáčame všetku šťavu a tú premiešame so soľou, korením a olivovým olejom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
8 plátkov údený losos
4 lyžice olivový olej
podľa chuti mletý čierny korenie
soľ
zálievka 1 ks pomeranč
1 lyžica pažítka
1 ks citron
ozdoba 1 snitka tymián
Postup varenia podľa receptu
Najemno si nasekáme pažítku, pridáme do zálievky a opäť premiešame.
Vezmeme lososové plátky, poukladáme na tanier a pokvapkáme zálievkou.
Podávame ako predkrm, vychladené s čerstvým pečivom a môžeme ozdobiť snítkom tymianu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Údený losos s citrusovým dresingom
Údený losos s citrusovým dresingom je lahodný pokrm, ktorý spája jemnú chuť údeného rybieho filé s osviežujúcimi citrusovými tónmi. Citrónová a pomarančová šťava dodávajú jedlu sviežosť a zvyšujú jeho atraktivitu. Tento pokrm je ideálnym predjedlom alebo ľahkým obedom, provoniam bylinkami, ako je kôpor alebo petržlen. Podáva sa často s čerstvým chlebom alebo krekrami, čo z neho robí skvelé pohostenie na oslavy či rodinné stretnutia. Údený losos s citrusovým dresingom oslní nielen chuťou, ale aj pestrým vzhľadom na tanieri.