Údený losos s citrusovým dresingom

Údený losos s citrusovým dresingom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Najprv si pripravíme zálievku z pomaranča a citróna, z ktorých vymáčame všetku šťavu a tú premiešame so soľou, korením a olivovým olejom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

8 plátkov údený losos
4 lyžice olivový olej
podľa chuti mletý čierny korenie
soľ
zálievka 1 ks pomeranč
1 lyžica pažítka
1 ks citron
ozdoba 1 snitka tymián

Postup varenia podľa receptu

Najemno si nasekáme pažítku, pridáme do zálievky a opäť premiešame.

Vezmeme lososové plátky, poukladáme na tanier a pokvapkáme zálievkou.

Podávame ako predkrm, vychladené s čerstvým pečivom a môžeme ozdobiť snítkom tymianu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Údený losos s citrusovým dresingom

Údený losos s citrusovým dresingom je lahodný pokrm, ktorý spája jemnú chuť údeného rybieho filé s osviežujúcimi citrusovými tónmi. Citrónová a pomarančová šťava dodávajú jedlu sviežosť a zvyšujú jeho atraktivitu. Tento pokrm je ideálnym predjedlom alebo ľahkým obedom, provoniam bylinkami, ako je kôpor alebo petržlen. Podáva sa často s čerstvým chlebom alebo krekrami, čo z neho robí skvelé pohostenie na oslavy či rodinné stretnutia. Údený losos s citrusovým dresingom oslní nielen chuťou, ale aj pestrým vzhľadom na tanieri.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Taliansky, Predjedlo, Vegetariánske, Prílohy
Štítky: Talianska kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Údený losos s citrusovým dresingom.

Pridať komentár