Čočkové cestoviny s parmezánovou omáčkou

Čočkové cestoviny s parmezánovou omáčkou
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 15 minút
Porcie: 3

Najprv uvarte cestoviny podľa pokynov na obale a potom ich sceďte. Mäso nakrájajte na malé kúsky, osoľte, okoreňte a pridajte bazalku a oregáno. Cesnak...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g cestovín z červenej šošovice
300 g morčacieho mäsa (prsia)
2 lyžice masla
1 smotana na šľahanie
3 strúčiky cesnaku
2 hrsti strúhaného parmezánu
1 lyžica bazalky
1 lyžica oregana
soľ
čierne korenie
petržlenová vňať

Postup varenia podľa receptu

Najprv uvarte cestoviny podľa inštrukcií na obale a potom ich sceďte.

Mäso nakrájajte na malé kúsky, osolte, okoreňte a pridajte bazalku a oregano.

Nakrájajte cesnak na drobné kúsky.

Na hlbšej panvici rozpustite maslo a osmahnite mäso do zlatista. Pridajte nakrájaný cesnak a restujte asi minútu. Potom zmes zalejte smotanou a nechajte päť minút variť, potom vmiešajte parmezán a nechajte ho rozpustiť. Zložte z ohňa, dochuťte petržlenovou vňaťou a prípadne ešte soľou a korením. (Ja osobne som už nedochucovala, syr je dostatočne chutný.)

Pridajte cestoviny do hotovej omáčky a servírujte. Na tanieri ich môžete aspoň ozdobiť petržlenom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Čočkové cestoviny s parmezánovou omáčkou

Čočkové cestoviny s parmezánovou omáčkou sú vynikajúcim zdrojom bielkovín a vlákniny. Tieto cestoviny, vyrobené z lúpanej šošovice, majú bohatú orechovú chuť a skvelú textúru. Parmezánová omáčka, pripravená z kvalitného parmezánu, smotany a byliniek, dodáva pokrmu krémovú a intenzívnu chuť. Tento recept je nielen zdravý, ale aj rýchly na prípravu, ideálny pre chutnú večeru. Pridajte k tomu čerstvú zeleninu a máte kompletné a vyvážené jedlo plné lahodnosti!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Taliansky
Tag: hydinové mäso, cestoviny, restovanie, varenie, obed, bežný deň, večera, náročné, náročný, bylinky, morčacie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Čočkové cestoviny s parmezánovou omáčkou.

Pridať komentár