Čočkové cestoviny s parmezánovou omáčkou

Najprv uvarte cestoviny podľa pokynov na obale a potom ich sceďte. Mäso nakrájajte na malé kúsky, osoľte, okoreňte a pridajte bazalku a oregáno. Cesnak...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g cestovín z červenej šošovice
300 g morčacieho mäsa (prsia)
2 lyžice masla
1 smotana na šľahanie
3 strúčiky cesnaku
2 hrsti strúhaného parmezánu
1 lyžica bazalky
1 lyžica oregana
soľ
čierne korenie
petržlenová vňať
Postup varenia podľa receptu
Najprv uvarte cestoviny podľa inštrukcií na obale a potom ich sceďte.
Mäso nakrájajte na malé kúsky, osolte, okoreňte a pridajte bazalku a oregano.
Nakrájajte cesnak na drobné kúsky.
Na hlbšej panvici rozpustite maslo a osmahnite mäso do zlatista. Pridajte nakrájaný cesnak a restujte asi minútu. Potom zmes zalejte smotanou a nechajte päť minút variť, potom vmiešajte parmezán a nechajte ho rozpustiť. Zložte z ohňa, dochuťte petržlenovou vňaťou a prípadne ešte soľou a korením. (Ja osobne som už nedochucovala, syr je dostatočne chutný.)
Pridajte cestoviny do hotovej omáčky a servírujte. Na tanieri ich môžete aspoň ozdobiť petržlenom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čočkové cestoviny s parmezánovou omáčkou
Čočkové cestoviny s parmezánovou omáčkou sú vynikajúcim zdrojom bielkovín a vlákniny. Tieto cestoviny, vyrobené z lúpanej šošovice, majú bohatú orechovú chuť a skvelú textúru. Parmezánová omáčka, pripravená z kvalitného parmezánu, smotany a byliniek, dodáva pokrmu krémovú a intenzívnu chuť. Tento recept je nielen zdravý, ale aj rýchly na prípravu, ideálny pre chutnú večeru. Pridajte k tomu čerstvú zeleninu a máte kompletné a vyvážené jedlo plné lahodnosti!