Cestoviny s hubovou omáčkou

Do hrnca vložíme cestoviny, osolíme ich a dáme variť. Do menšieho hrnca nalejeme približne pol litra vody a pridáme huby, ktoré som použila...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cestoviny - podľa počtu strávnikov
2/3 hrsti sušených alebo čerstvých, na drobno pokrájaných húb
soľ
piper
oregáno
tymian
majorán
vajcia 2 ks
základ (domáci alebo kupovaný)
húbový bujón (nie je nutnosťou)
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca vložíme cestoviny, či už sú domáce alebo kúpené, osolíme a dáme variť. V inom menšom hrnci nalejeme asi pol litra vody, pridáme huby, ja som použila sušené, pretože čerstvé huby teraz nie sú k dispozícii. Opäť osolíme a varíme.
Po asi desiatich minútach, keď huby zmäknú, časť vody prelejeme k cestovinám - získajú tak krásnu farbu a nasajú vôňu húb.
Do zostávajúcej vody s hubami vmiešame jednu smotanu na varenie, pridáme rozmarín, tymián, oregano, soľ a korenie. Pretože sušené huby nemajú tak vynikajúcu chuť ako čerstvé, môžeme pridať houbový bujón pre lepšiu chuť (pri použití čerstvých húb bujón nie je nutný) a pridáme dve vajcia. Všetko dôkladne premiešame, prípadne môžeme pridať ďalšie korenie podľa chuti, a nakoniec zmes zahustíme jíškou. Uvarené cestoviny slijeme a môžeme servírovať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cestoviny s hubovou omáčkou
Cestoviny s hubovou omáčkou sú obľúbeným pokrmom, ktorý poteší všetkých milovníkov talianskej kuchyne. Tento pokrm kombinuje al dente cestoviny s jemnou, krémovou omáčkou vyrobenou z čerstvých húb, smotany a byliniek. Hubová omáčka dodáva cestovinám bohatú chuť a arómu, ktoré dokonale zvýraznia celú chuťovú paletu. Je to skvelý pokrm, ktorý sa hodí ako na rodinnú večeru, tak aj na slávnostné príležitosti. Navyše, je veľmi jednoduché ho pripraviť, a preto si ho môžete vychutnať kedykoľvek.