Cestoviny s hubovou omáčkou

Cestoviny s hubovou omáčkou
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 3

Do hrnca vložíme cestoviny, osolíme ich a dáme variť. Do menšieho hrnca nalejeme približne pol litra vody a pridáme huby, ktoré som použila...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

cestoviny - podľa počtu strávnikov
2/3 hrsti sušených alebo čerstvých, na drobno pokrájaných húb
soľ
piper
oregáno
tymian
majorán
vajcia 2 ks
základ (domáci alebo kupovaný)
húbový bujón (nie je nutnosťou)

Postup varenia podľa receptu

Do hrnca vložíme cestoviny, či už sú domáce alebo kúpené, osolíme a dáme variť. V inom menšom hrnci nalejeme asi pol litra vody, pridáme huby, ja som použila sušené, pretože čerstvé huby teraz nie sú k dispozícii. Opäť osolíme a varíme.

Po asi desiatich minútach, keď huby zmäknú, časť vody prelejeme k cestovinám - získajú tak krásnu farbu a nasajú vôňu húb.

Do zostávajúcej vody s hubami vmiešame jednu smotanu na varenie, pridáme rozmarín, tymián, oregano, soľ a korenie. Pretože sušené huby nemajú tak vynikajúcu chuť ako čerstvé, môžeme pridať houbový bujón pre lepšiu chuť (pri použití čerstvých húb bujón nie je nutný) a pridáme dve vajcia. Všetko dôkladne premiešame, prípadne môžeme pridať ďalšie korenie podľa chuti, a nakoniec zmes zahustíme jíškou. Uvarené cestoviny slijeme a môžeme servírovať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cestoviny s hubovou omáčkou

Cestoviny s hubovou omáčkou sú obľúbeným pokrmom, ktorý poteší všetkých milovníkov talianskej kuchyne. Tento pokrm kombinuje al dente cestoviny s jemnou, krémovou omáčkou vyrobenou z čerstvých húb, smotany a byliniek. Hubová omáčka dodáva cestovinám bohatú chuť a arómu, ktoré dokonale zvýraznia celú chuťovú paletu. Je to skvelý pokrm, ktorý sa hodí ako na rodinnú večeru, tak aj na slávnostné príležitosti. Navyše, je veľmi jednoduché ho pripraviť, a preto si ho môžete vychutnať kedykoľvek.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Taliansky
Tag: huby, cestoviny, omáčky, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, ľahký, bezmäsité jedlá, dusenie, hubová

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cestoviny s hubovou omáčkou.

Pridať komentár