Cestoviny s paradajkovou omáčkou, mozzarellou a anglickou slaninou.

Těstoviny uvaríme podľa inštrukcií a potom ich necháme odkvapkať. Anglickú slaninu nakrájame na malé kúsky a osmažíme na panvici s trochou oleja, kým nezíska chrumkavú konzistenciu. Potom…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 balík cestovín kolienka
20 dkg anglickej slaniny
1 väčšia cibuľa
1 plechovka lúpaných paradajok
1 Mozzarella
1 extra krémová kyslá smotana
čerstvá bazalka
1 hrebíček
1 bobkový list
soľ
cukor
korenie
1 chilli paprička
Postup varenia podľa receptu
Cestoviny uvaríme podľa inštrukcií a potom ich necháme odkvapkať. Anglickú slaninu nakrájame na malé kúsky a na panvici ju s trochou oleja opražíme dozlata. Potom pridáme na prúžky nakrájanú cibuľu a smažíme, kým nezíska zlatistú farbu. Nakoniec všetko zmiešame s cestovinami.
Do hrnca vložíme celú plechovku paradajok, ktoré buď rozmixujeme, alebo nasekáme na malé kúsky. Pridáme klinček, bobkový list, chili papričku, kyslú smotanu a korenie. Na miernom ohni, občas premiešavame, varíme po dobu 10 minút.
Po vybratí korenia pridáme nakrájanú bazalku, dochutíme soľou a cukrom a nakoniec vmiešame na malé kúsky rozkrojenú Mozzarellu. Všetko dôkladne premiešame. Na tanier dáme listy ľadového šalátu, prelejeme omáčkou a pridáme cestoviny.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cestoviny s paradajkovou omáčkou, mozzarellou a anglickou slaninou.
Špagety s paradajkovou omáčkou, mozzarellou a anglickou slaninou sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Šťavnatá paradajková omáčka dodáva špagetám výraznú chuť, zatiaľ čo krémová mozzarella zaisťuje dokonalú textúru. Anglická slanina pridáva jedlu pikantnosť a chrumkavosť, čím vytvára harmóniu chutí. Tento jednoduchý, ale chutný recept sa hodí na večeru s rodinou alebo priateľmi a ľahko sa pripraví aj na bežný deň. Podávajte s čerstvou bazalkou pre osviežujúci záver.