Boloňské špagety s mletým mäsom podľa Petry

Boloňské špagety s mletým mäsom podľa Petry
Doba prípravy: 50 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 6

Špagety s paradajkovou omáčkou sú populárne po celom svete. Každá rodina si uchováva svoj osvedčený recept, ktorý je pre nich dôležitý. My sme pripravili…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 balíček špagiet
600 g mletého mäsa
olivový olej
1 cibuľa
1 plechovka lúpaných paradajok
soľ
pepř
oregano
bazalka
150 g tvrdého syra

Postup varenia podľa receptu

Cibuľu jemne nasekáme a osmahneme na oleji. Potom primiešame mleté mäso a dovolíme mu, aby sa zatiahlo.

Korenie dochutíme, pridáme rozmixované lúpané rajčiny a na chvíľu povaríme.

Cestoviny uvaríme vo vode s miernym soľou, kým nebudú mať tú správnu konzistenciu.

Uvarenú omáčku podľa chuti doladíme korením, nalejeme ju na cestoviny a posypeme nastrúhaným syrom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Boloňské špagety s mletým mäsom podľa Petry

Boloňské špagety s mletým mäsom podľa Petry sú lahodným talianskym jedlom, ktoré poteší nielen milovníkov cestovín. Tento pokrm sa vyznačuje kombináciou kvalitného mletého mäsa, aromatickej cibule, mrkvy a bohatej paradajkovej omáčky, ktorá dodáva špagetám skvelú chuť. Podávajú sa s al dente uvarenými špagetami a posypané parmezánom. Ideálne na rodinnú večeru alebo pohodový víkendový obed, Boloňské špagety prinášajú kúsok Talianska priamo na váš stôl. Osviežte svoj jedálny lístok týmto tradičným a chutným receptom podľa Petry.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (49 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Taliansky
Tag: mleté mäso, paradajky, cestoviny, špagety, omáčky, varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, ľahký, pre začiatočníkov, pre deti, vyprážanie, bolonská

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Boloňské špagety s mletým mäsom podľa Petry.

Pridať komentár