Hanácke halušky

Zemiaky nastrúhame na jemno, osolíme a dôkladne ich premiešame s múkou. Potom cesto pretláčame cez špeciálnu pomôcku, napríklad gumenú stierku.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
750 g zemiakov
250 g polohrubej múky
soľ
kúsoček masla
100 g bryndze
200 ml smotany na varenie
2 lyžice masla
2 lyžice hladkej múky
mlieko
120 g olomouckých syrečkov
200 g údenej slaniny
2 mladé póriky
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky nastrúhame na drobno, pridáme soľ a dôkladne ich zmiešame s múkou.
Cesto pretláčame cez špeciálne sitko pomocou gumovej stierky, premiešame a krátko povaríme, asi jednu minútu. Keď halušky vyplávajú na povrch, sceďujeme ich a pridáme lyžicu masla, aby sme ich premiešali.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a krátko osmažíme. Potom zalejeme smotanou a krém povaríme. Ak bude omáčka príliš hustá, môžeme ju riediť troškou mlieka.
Primiešame nastrúhanú bryndzu, počkáme, až sa rozpustí, a dôkladne to všetko spojíme s haluškami.
Do teplej zmesi vložíme nakrájané syrečky na malé kocky a dôkladne premiešame.
Na suchej panvici opečieme slaninu do zlatista a chrumkava, potom pridáme nakrájaný pór, necháme ho zavadnúť a zmiešame s haluškami v syrovej omáčke.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hanácke halušky
Hanácke halušky sú tradičným jedlom z regiónu Haná v Českej republike. Tieto chutné knedlíky sa vyrábajú z zemiakového cesta, ktoré sa formuje na malé kúsky a varí. Halušky sa často podávajú s rôznymi omáčkami, slaninou alebo cibuľou. Tento pokrm je obľúbený pre svoju jednoduchosť a výbornú chuť. V rámci českej kuchyne predstavujú Hanácke halušky skvelú voľbu pre milovníkov domácej stravy a tradičných receptov, ktoré si zachovávajú autentickú chuť a pohostinnosť regiónu.