Cestoviny s pikantnou syrovou omáčkou

Je nevyhnutné uvariť cestoviny. Klobásu najprv pozdĺžne rozrežeme a následne ju nakrájame na veľmi tenké poloblúky. V hrnci alebo na panvici zahrejeme väčšie množstvo oleja...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cestoviny
mozarella
syr Madeland
parmezán
chilli
1 strúčik cesnaku
1 tenká klobása
1 cibuľa
smotana (31%)
rozmarín
worchester
Postup varenia podľa receptu
Najprv uvaríme cestoviny. Klobásu prerežeme pozdĺžne a nakrájame na tenké polkruhy. V hrnci alebo rendlíku zohrejeme pár väčších kvapiek oleja a osmažíme klobásu. Akonáhle si myslíte, že je dostatočne opečená, vyberte ju, ale olej v hrnci nechajte.
Do panvice pridáme jemne nasekanú cibuľu a osmažíme ju. Ak bude podľa vášho názoru dostatočne osmahnutá, pridajte späť klobásu a nalejte pol hrnčeka vody spolu s troškou smotany, aby sa ingrediencie po premiešaní ľahko vyzneli. Nakoniec pridajte rozmačkaný cesnak.
Pridajte chilli a rozmarín, pokvapkajte woresterskou omáčkou a vmiešajte približne hrsť nastrúhaného syra, aby jeho chuť bola v omáčke znateľná, ale omáčka sa príliš nezahustila.
Omáčku ochutnáme a zmiešame s haluškami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cestoviny s pikantnou syrovou omáčkou
Pasta s pikantnou syrovou omáčkou je lahodné a výdatné jedlo, ktoré kombinuje jemnosť cestovín s výraznou chuťou syra. Omáčka, pripravená z roztaveného syra, smotany a korenia, dodáva pokrmu pikantnosť a hĺbku chuti. Pridanie čerstvej zeleniny alebo byliniek môže byť skvelým spôsobom, ako obohatiť recept a dodať mu farbu. Tento pokrm je ideálny pre milovníkov syrových lahôdok, ktorí hľadajú niečo, čo zahreje a poteší ich chuťové poháriky.