Cestoviny so smotanovou omáčkou s kuriatkami

Líšky sú vynikajúce huby, ktoré chutia skvele v jednoduchých jedlách. Výborne sa kombinujú so smotanou a parmezánom. Pridajte k nim kvalitné cestoviny...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 porcie domácich cestovín (kúpených)
1 lyžica masla, najlepšie prepusteného
1 cibuľa šalotka
130 g čerstvých (mrazených) lišiek
50 ml bieleho vína
10 g parmezánu
100 ml vývaru (kuracieho, zeleninového)
100 g smotany 30 %
soľ (podľa potreby)
1 štipka drveného kmínu
čerstvo mletý biely korenie
čerstvý tymián (alebo saturejka)
Cestoviny
200 g semolinskej múky
+ 2 lyžice na podsýpanie
2 vajcia
Postup varenia podľa receptu
Na prípravu domácich cestovín zmiešame múku s vajcami a vytvoríme pružné, nelepivé cesto. To potom zabalíme do fólie a necháme ho 1 hodinu odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme a nakrájame na požadované tvary pomocou stroja alebo noža.
Cestoviny uvaríme vo veľkom množstve vody, do ktorej sme pridali soľ. Pripravené cestoviny varíme podľa pokynov na obale, aby boli al dente.
Čerstvé hríby dôkladne vyčistíme, mrazené opláchneme pod vodou a necháme odkvapkať. Väčšie kusy roztrháme na menšie časti.
Na rozpálenej panvici vložíme maslo a osmahneme na drobno nasekanú cibuľu. Pridáme hríby a ešte dve minúty ich restujeme, potom podlijeme vínom a necháme odpariť alkohol. Pridáme trochu vývaru a dve minúty podusíme. Nakoniec hríby vyberieme bokom.
Do panvice nalijeme zvyšok vývaru, pridáme smotanu o izbovej teplote, dochutíme korením a kmínom a nastrúhame parmezán. Na miernom ohni omáčku občas premiešame a varíme, kým nedosiahne požadovanú hustotu.
Servírujeme s cestovinami, ktoré sú posypané čerstvým tymiánom alebo saturejkou a nakrájanou petržlenovou natí.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cestoviny so smotanovou omáčkou s kuriatkami
Špagety so smotanovou omáčkou s hríbmi predstavujú delikátne jedlo, ktoré poteší chuťové poháriky milovníkov hubových špecialít. Hlavnými ingredienciami sú čerstvé špagety, smotana a arómatické hríby, ktoré dodávajú jedlu jedinečnú chuť a vôňu. Táto kombinácia je ideálna na rýchlu večeru alebo špeciálnu príležitosť, keď chcete oslniť svojich blízkych. Doplnene parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou sa stáva skutočnou gastronomickou lahôdkou, ktorú si zamilujete pri každom uhryznutí.