Cuketa zemiakové placky

Cuketa patrí k tým zeleninám, ktoré v lete hojne plodia, a preto ju môžeme využiť v rôznych pokrmoch. Medzi obľúbené recepty s cuketou patrí...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 väčšie cukety (cca 700 g)
2 vajcia
100 g hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička majoránu
1 čajová lyžička oregana
1 štipka chilli
1 štipka mletého korenia
1 čajová lyžička soli
olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Cuketu jemne nastrúhame.
Osolíme a necháme ju 10-15 minút stáť, aby cuketa uvoľnila vodu. Potom prebytočnú vodu scedíme.
Do cukety primiešame vajce, cesnak, múku a korenie a všetko dôkladne zmiešame. Mala by vzniknúť hustejšia konzistencia.
Na panvici zahrejeme olej a pripravíme jednu placku na vyskúšanie. Ak je dobre ochutená, smažíme placky z oboch strán do zlatista.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketa zemiakové placky
cuketové zemiakové placky sú lahodným jedlom, ktoré spája chute zemiakov a cukety. Tento pokrm je obľúbený najmä v letných mesiacoch, keď je cuketa v sezóne. Zemiakové placky sa zvyčajne pripravujú z nastrúhaných zemiakov a cukety, ktoré sa zmiešajú s múkou, vajcami a korením. Smažia sa na panvici do zlatista a podávajú sa ako príloha alebo ľahký hlavný chod. Môžete ich servírovať so kyslou smotanou, jogurtom alebo čerstvým bylinkovým dipom, čo ešte zvýrazní ich výraznú chuť. Táto špecialita je obľúbená u detí aj dospelých.