Omeleta s rajčinou a avokádom

Najprv ušľaháme sneh z bielkov. Potom zmiešame žĺtky so smotanou. Opatrne spojíme žĺtky a sneh z bielkov. Následne túto zmes vylejeme na panvicu a pripravíme ju na masle.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 vajcia bielky a žĺtky zvlášť
1/4 šálky smotany na šľahanie
10 g masla
1 paradajka nakrájaná na kocky
25 g nastrúhaného cheddaru
1/2 avokáda na plátky
čerstvý koriander nasekaný
soľ
pepř
Postup varenia podľa receptu
Najprv vyšlaháme z bielkov sneh. Žĺtky spojíme so smotanou. Nakoniec jemne zmiešame žĺtkovú a bielkovú zmes.
Nalijeme túto zmes na panvicu a na masle pripravíme omeletu.
Na hotovú omeletu, ktorú preložíme na polovicu, umiestnime avokádo, paradajku, syr a koriander. Osolíme, opepříme a podávame teplé.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Omeleta s rajčinou a avokádom
Omeleta s paradajkami a avokádom je lahodným a výživným jedlom, ktoré skvelo začína každý deň. Táto kombinácia je bohatá na bielkoviny, vitamíny a zdravé tuky. Paradajky dodávajú osviežujúcu chuť a avokádo prispieva krémovou konzistenciou, ktorá obohacuje každý sústo. Príprava je jednoduchá a rýchla, čo z nej robí ideálnu voľbu na raňajky či ľahký obed. Navyše je to jedlo, ktoré môžete ľahko prispôsobiť podľa vlastných chutí, napríklad pridaním byliniek či korenia.