Pohánkové placky so špenátom

Pohanku vložíme do varenej osolenej vody, povaříme ju asi minútku, prikryjeme pokrievkou, odstavíme a necháme dôjsť. Po vychladnutí do nej primiešame rozmačkaný cesnak.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
150 g pohánky (radšej lámanky, ale môže byť aj krúpa)
mlieko
1 vajce
asi 2 lyžice hladkej múky
soľ
mletý zakúpený korenie
majorán
3 strúčiky cesnaku
špenát
olej
cibuľka
cesnak
Na posypanie
hrubozrnný syr
Postup varenia podľa receptu
Pohánku vložíme do vriaceho slaného mlieka, krátko povaríme, zakryjeme pokrievkou, odložíme nabok a necháme dovariť.
Po ochladení primiešame rozpučený cesnak, majoránku, vajce, dochutíme a podľa potreby zahustíme múkou.
Na plech dáme papier na pečenie, mokrou lyžicou formujeme z pohánky tenké placky a pečieme v rúre na 180 °C do zlata.
Na oleji osmažíme cibuľu do zlata, pridáme špenát, okoreníme cesnakom a soľou, horúcu zmes dáme na placky a posypeme syrom. Podávame okamžite.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pohánkové placky so špenátom
Prívarok z pohánky so špenátom je zdravé a chutné jedlo, ktoré poteší nielen milovníkov vegetariánskej kuchyne. Pohánka, bohatá na živiny, sa mieša s čerstvým špenátom a vytvára tak výbornú kombináciu chutí a textúr. Placky sa ľahko pripravujú a môžu sa podávať ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Skvele sa hodia k jogurtovému dipu alebo omáčkam. Vyskúšajte ich pripraviť na obed či večeru a užite si ich lahodnú chuť a zdravotné výhody.