Zemiakové placky so kapustou

Zemiakové placky so kapustou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 1

Zemiakové placky predstavujú typické jedlo českej gastronómie, ktoré dokáže z niekoľkých jednoduchých ingrediencií pripraviť chutné pokrmy za nízku cenu. Ak však k…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g kyslej kapusty (nie sterilizovanej)
1 kg zemiakov
3 vajcia
200 g polohrubej múky (podľa potreby)
4 strúčiky cesnaku (aj viac podľa chuti)
mlieko
čerstvo nadrvený čierny korenie
kmín
majorán
soľ
olej

Postup varenia podľa receptu

Šťavu z kapusty slijeme a potom ju nakrájame na čo najmenšie kusy. Po vybratí z vrecka necháme kapustu vcelku a potom ju krájame pozdĺžne a priečne.

Cesnak zbavíme šupky a rozmačkáme ho s štipkou soli (môžeme tiež použiť lis na cesnak).

Zemiaky zbavíme šupky a nastrúhame ich na drobno.

Do veľkej misy dáme zemiaky, kapustu a cesnak, pridáme trochu mlieka, múku, vajcia, korenie a soľ.

Dôkladne premiešame, aby sa vytvorilo tradičné cesto na zemiakové placky; ak je príliš husté, môžeme pridať trochu mlieka.

Na panvicu vylejeme väčšie množstvo oleja a smažíme zemiakové placky s kapustou z oboch strán do zlatista. Je dôležité udržiavať viac oleja, aby boli placky krásne chrumkavé; suché a bez tuku nebudú s kapustou chutné.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové placky so kapustou

Bramboráky s kapustou sú tradičným českým jedlom, ktoré spája chute zemiakových plackov a kyslej kapusty. Bramboráky, vyrobené z nastrúhaných zemiakov, sa smažia do zlatista a podávajú sa často ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Kyslá kapusta dodáva jedlu kyslosť a chrumkavosť, čo skvele dopĺňa jemnosť zemiakov. Tento pokrm je obľúbený nielen pre svoju chuť, ale aj ako výživné jedlo, ktoré zahreje v chladných dňoch. Vyskúšajte túto lahodnú kombináciu a užite si českú gastronomiu!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (58 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Vegetariánske
Tag: obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, slovenská, zemiakové jedlá, bezmäsité jedlá, kyslá kapusta, vyprážanie, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakové placky so kapustou.

Pridať komentár