Pórová polievka s zemiakom
![Pórová polievka s zemiakom](/i/sk/porova-polievka-s-zemiakom.jpg)
Ošúpané zemiaky si nakrájame na kocky a očistenú pór nakrájame na kolieska. Ošúpeme si cesnak a prelisujeme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 štipka drvený rascu
250 g zemiaky
1 štipka mletý čierny korenie
3 ks pórek
2 lyžice maslo
1 kocka zeleninový bujón
2 štipky majoránka
3 strúčiky cesnak
1 štipka soľ
Postup varenia podľa receptu
V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme pór, cesnak a zľahka ich na ňom opečieme. Po chvíli pridáme zemiaky. Takto opečieme asi 5 minút.
Potom zalievame zeleninovým vývarom. Opepříme, pridáme kmín a majoránku. Keď sú zemiaky mäkké, tak najlepšie tyčovým mixérom rozmixujeme. Dosolíme, dopepříme podľa chuti.
Takto hotovú polievku môžeme ihneď servírovať a podávať s čerstvým pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pórová polievka s zemiakom
Pórová polievka s zemiakmi je lahodné a sýte jedlo, ktoré zahreje v chladných dňoch. Hlavnými ingredienciami sú čerstvý pór a zemiaky, ktoré sa varia do mäkka v jemnom vývare. Polievka je obvykle dochutená soľou, korením a bylinkami, ako je petržlen alebo tymián, čo dodáva jej chuti hĺbku a sviežosť. Môžete ju podávať s krutónmi alebo kyslou smotanou, čo jej dodá ďalšiu textúru. Táto jednoduchá a zdravá polievka je ideálnym spôsobom, ako si pochutnať na sezónnych surovinách.