Pórová polievka s zemiakom

Pórová polievka s zemiakom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Ošúpané zemiaky si nakrájame na kocky a očistenú pór nakrájame na kolieska. Ošúpeme si cesnak a prelisujeme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 štipka drvený rascu
250 g zemiaky
1 štipka mletý čierny korenie
3 ks pórek
2 lyžice maslo
1 kocka zeleninový bujón
2 štipky majoránka
3 strúčiky cesnak
1 štipka soľ

Postup varenia podľa receptu

V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme pór, cesnak a zľahka ich na ňom opečieme. Po chvíli pridáme zemiaky. Takto opečieme asi 5 minút.

Potom zalievame zeleninovým vývarom. Opepříme, pridáme kmín a majoránku. Keď sú zemiaky mäkké, tak najlepšie tyčovým mixérom rozmixujeme. Dosolíme, dopepříme podľa chuti.

Takto hotovú polievku môžeme ihneď servírovať a podávať s čerstvým pečivom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pórová polievka s zemiakom

Pórová polievka s zemiakmi je lahodné a sýte jedlo, ktoré zahreje v chladných dňoch. Hlavnými ingredienciami sú čerstvý pór a zemiaky, ktoré sa varia do mäkka v jemnom vývare. Polievka je obvykle dochutená soľou, korením a bylinkami, ako je petržlen alebo tymián, čo dodáva jej chuti hĺbku a sviežosť. Môžete ju podávať s krutónmi alebo kyslou smotanou, čo jej dodá ďalšiu textúru. Táto jednoduchá a zdravá polievka je ideálnym spôsobom, ako si pochutnať na sezónnych surovinách.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky, Vegetariánske, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, polievka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pórová polievka s zemiakom.

Pridať komentár