Rýchla pórová polievka

Rýchla pórová polievka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Rýchla a jednoduchá pórková polievka.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

5 ks stredne veľký pór
1 ks vajce
2 kocky masox
soľ
mletý čierny korenie
2-3 lyžice hladká múka
maslo
3 lyžice olej

Postup varenia podľa receptu

Pórky očistíme, zvädnuté časti odkrojíme, pozdĺžne rozkrojíme, prepláchneme a pokrájame nadrobno.

V hrnci rozpálime olej s maslom, prisypeme múku a ľahko restujeme dozlatista. Potom zalejeme studenou vodou, pridáme masox a privedieme k varu. Do vriacej polievky dáme pór a varíme 15 minút do mäkka. Ochutíme soľou a korením. Kto má rád, môže pridať smotanu na zjemnenie.

Vriacu polievku zložíme z platne, vyklepeme do nej vajce, ktoré vidličkou rozšľaháme a nakoniec pridáme jemne nakrájanú petržlenovú vňať.

Rýchlu pórkovú polievku podávame s čerstvým pečivom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchla pórová polievka

Rýchla pórková polievka je skvelým riešením pre zamestnaných kuchárov, ktorí chcú pripraviť zdravé a chutné jedlo. Jej príprava nezaberie viac ako 30 minút a vyžaduje len pár základných surovín, ako sú pór, zemiaky, zeleninový bujón a smotana. Vďaka jemnej chuti póru je polievka lahodná a výdatná, ideálna na zahriatie počas chladných dní. Môžete ju obohatiť o bylinky či krutóny, ktoré dodajú pokrmu na zaujímavosti a kvalite. Táto polievka sa stane vašou obľúbenou voľbou pre rýchle a zdravé jedlo.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Štítky: Česká kuchyňa, polievka, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rýchla pórová polievka.

Pridať komentár