Rýchla pórová polievka
![Rýchla pórová polievka](/i/sk/rychla-porova-polievka.jpg)
Rýchla a jednoduchá pórková polievka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 ks stredne veľký pór
1 ks vajce
2 kocky masox
soľ
mletý čierny korenie
2-3 lyžice hladká múka
maslo
3 lyžice olej
Postup varenia podľa receptu
Pórky očistíme, zvädnuté časti odkrojíme, pozdĺžne rozkrojíme, prepláchneme a pokrájame nadrobno.
V hrnci rozpálime olej s maslom, prisypeme múku a ľahko restujeme dozlatista. Potom zalejeme studenou vodou, pridáme masox a privedieme k varu. Do vriacej polievky dáme pór a varíme 15 minút do mäkka. Ochutíme soľou a korením. Kto má rád, môže pridať smotanu na zjemnenie.
Vriacu polievku zložíme z platne, vyklepeme do nej vajce, ktoré vidličkou rozšľaháme a nakoniec pridáme jemne nakrájanú petržlenovú vňať.
Rýchlu pórkovú polievku podávame s čerstvým pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchla pórová polievka
Rýchla pórková polievka je skvelým riešením pre zamestnaných kuchárov, ktorí chcú pripraviť zdravé a chutné jedlo. Jej príprava nezaberie viac ako 30 minút a vyžaduje len pár základných surovín, ako sú pór, zemiaky, zeleninový bujón a smotana. Vďaka jemnej chuti póru je polievka lahodná a výdatná, ideálna na zahriatie počas chladných dní. Môžete ju obohatiť o bylinky či krutóny, ktoré dodajú pokrmu na zaujímavosti a kvalite. Táto polievka sa stane vašou obľúbenou voľbou pre rýchle a zdravé jedlo.