Rajská polievka s nokmi
![Rajská polievka s nokmi](/i/sk/rajska-polievka-s-nokmi.jpg)
Najemno si nakrájame olúpanú cibuľu, ktorú podusíme v hrnci, spolu s novým korením, bobkovým listom, celým čiernym korením a olúpanými strúčikmi cesnaku. Dusíme do doby, až nám cibuľa zosklovatie. Potom zalievame vodou a čakáme, až sa nám tento základ polievky začne variť. V tú chvíľu vmiešavame rajčinový pretlak s tymiánom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks cibuľa
7 guľôčok celé nové korenie
1 l voda
10 guľôčok celý čierny korenie
3 strúčiky cesnak
3 ks bobkový list
3 štipky tymian
2 dl paradajkový pretlak
podľa chuti soľ
mletý čierny korenie
cukor
cesto 1 lyžička olej
2 polievkové lyžice hladká múka
1 ks vajce
Postup varenia podľa receptu
V miske si vyšľaháme vajcia, k tomu potom pridáme štipku soli, hladkú múku a olej. Všetko vidličkou vymiešame do hladkého cesta. Akonáhle sa nám začne polievka variť, tak lyžičkou vykrajujeme malé noky, ktoré do nej vhazujeme. Nakoniec dochucujeme podľa vlastnej chuti. Na osladenie môžeme pridať cukor alebo kečup.
Takto hotovú, môžeme rajskú polievku s nokmi ihneď podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajská polievka s nokmi
Rajská polievka s nokmi je obľúbené české jedlo, ktoré kombinuje bohatú chuť paradajok so sviežosťou byliniek. Jemne krémová textúra polievky zaisťuje dokonalé súznenie s nadýchanými nokmi, ktoré do polievky pridávajú zaujímavú štruktúru. Noky, často pripravované z zemiakového cesta, skvele absorbujú chuť polievky, čo zanecháva na jazyku pocit plnosti a spokojnosti. Čerstvá bazalka a tymián spolu s drobným množstvom smotany alebo masla umocňujú chuťový zážitok, vďaka čomu je tento pokrm ideálnou voľbou pre ospalé nedeľné obedy alebo večerné rodinné stretnutia.