Celestýnske rezance

Celestýnske rezance
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Pripravíme si múku, vajcia, soľ a mlieko. Z nich si vymiešame cesto.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

6 dkg hladká múka
125 ml mlieko
1 ks vajce

Postup varenia podľa receptu

Na panvici si rozpálime olej a naň vlievame cesto, z ktorého takto urobíme tenké placky.

Tieto placky po dosmažení krájame na tenké nudličky alebo placky smotáme, takto nakrájame na špirálky a tie môžeme dať ešte na chvíľu smažiť rovnako, ako aj tie na rovno nakrájané.

Nudle sa potom používajú do polievok.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Celestýnske rezance

Celestýnske rezance sú tradičný český pokrm, ktorý pochádza z regiónu Morava. Tieto tenké rezance sa zvyčajne pripravujú z múky, vajec a vody a majú jemnú chuť. Často sa podávajú ako príloha k polievkam, predovšetkým k vývaru, alebo ako hlavné jedlo s omáčkou. Ich názov je odvodený od kláštora celestínov, kde boli zrejme po prvýkrát vyrobené. Celestýnske rezance sa vyznačujú svojou ľahkosťou a vláčnosťou, čo ich robí obľúbeným pokrmom u mnohých rodín.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky, Prílohy, Vegetariánske, Vývary
Štítky: príloha, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Celestýnske rezance.

Pridať komentár