Celestýnske rezance
![Celestýnske rezance](/i/sk/celestynske-rezance.jpg)
Pripravíme si múku, vajcia, soľ a mlieko. Z nich si vymiešame cesto.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
6 dkg hladká múka
125 ml mlieko
1 ks vajce
Postup varenia podľa receptu
Na panvici si rozpálime olej a naň vlievame cesto, z ktorého takto urobíme tenké placky.
Tieto placky po dosmažení krájame na tenké nudličky alebo placky smotáme, takto nakrájame na špirálky a tie môžeme dať ešte na chvíľu smažiť rovnako, ako aj tie na rovno nakrájané.
Nudle sa potom používajú do polievok.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Celestýnske rezance
Celestýnske rezance sú tradičný český pokrm, ktorý pochádza z regiónu Morava. Tieto tenké rezance sa zvyčajne pripravujú z múky, vajec a vody a majú jemnú chuť. Často sa podávajú ako príloha k polievkam, predovšetkým k vývaru, alebo ako hlavné jedlo s omáčkou. Ich názov je odvodený od kláštora celestínov, kde boli zrejme po prvýkrát vyrobené. Celestýnske rezance sa vyznačujú svojou ľahkosťou a vláčnosťou, čo ich robí obľúbeným pokrmom u mnohých rodín.