Thajská tekvicová polievka
Thajská tekvicová polievka s kokosovým mliekom je rýchla a výživná. Vďaka kari pastě má skvelú chuť a kokosové mlieko jej dodáva jemnosť a exotický nádych.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg maslovej tekvice (môže byť aj hokkaido)
2 lyžičky červenej kari pasty
1 plechovka kokosového mlieka
1 hrst čerstvého koriandra
soľ
mleté korenie
troška vody
Postup varenia podľa receptu
Tekvicu vyčistíme, umyjeme a potom ju nakrájame na kocky o rozmeroch približne 2x2 cm.
Na predhriatu teflónovú wok panvicu pridajte kari pastu a tekvicu. Smažte ich tak dlho, až sa pasta začne prichytávať k panvici, pretože je dôležité ju najprv zahriať a jemne opražiť na uvoľnenie arómy.
Následne primiešajte kokosové mlieko a podľa potreby dolievajte trochu vody, aby bola tekvica celá ponorená. Prikryte a priveďte k varu. Potom znížte oheň a varte, kým nebude všetko mäkké.
Akonáhle tekvica zmäkne, rozmixujte polievku tyčovým mixérom (ideálny je plastový, aby ste nepoškodili panvicu), pridajte korenie a soľ a ozdobte koriandrom. Môžete ju ihneď podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Thajská tekvicová polievka
Thajská tekvicová polievka je lahodný a aromatický pokrm, ktorý kombinuje sladkosť tekvice s pikantnými thajskými koreninami. Táto polievka je zvyčajne omáčená kokosovým mliekom, čo jej dodáva krémovú konzistenciu a jemnú chuť. Ingrediencie ako cesnak, zázvor a kari pasta ju obohacujú o výrazné aróma. Vďaka svojej výživnej hodnote je ideálna ako predkrm alebo ľahký hlavný chod. Thajská tekvicová polievka je obľúbená nielen pre svoju chutnosť, ale aj pre svoju jednoduchú prípravu, čo z nej robí skvelú voľbu pre domáce varenie.
Tomáš Rohlena