Krupicová polievka s údeným mäsom a zeleninou

Fazuľa preber, prepláchni a na noc ju vlož do chladničky do vody. Údené mäso nakrájaj na malé kúsky o veľkosti jedného centimetra. Mrkvu a zeler umyj, olúp a nakráj na...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrsť bielych fazúľ
50 g údeného
1 mrkva
50 g zeleru
50 g póru
25 g masla
1 lyžica hladkej múky
250 ml zeleninového vývaru
1 bobkový list
1 zemiak
150 g krúp
40 ml smotany na šľahanie
soľ, korenie
Postup varenia podľa receptu
Fazuľa vlož do vody a nech ju namočenú v chladničke cez noc. Údené mäso nakrájaj na malé kocky o veľkosti jedného centimetra. Očisti mrkvu a zeler a tiež ich nakrájaj na kocky. Pórek nakrájaj na kolieska o hrúbke pol centimetra.
Na panvici rozpustíš maslo, potom pridáš nakrájanú zeleninu a asi 5 minút orestuješ. Zasypeš múkou, restuješ ešte 2 minúty a potom zaleješ vývarom. Pridáš údené mäso, namočené fazule a bobkový list.
Očisti zemiaky a nakrájaj ich na kocky. Vlož ich do hrnca spolu s krúpami, prilievaj smotanu a var, kým všetko nezmäkne. Na záver osol a okoreň podľa chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krupicová polievka s údeným mäsom a zeleninou
Krúpová polievka s údeným mäsom a zeleninou je sýty a chutný pokrm, ktorý si získal srdce mnohých milovníkov slovenskej kuchyne. Hlavnými ingredienciami sú krúpy, údené mäso a čerstvá zelenina, čo dohromady vytvára lahodnú a výživnú kombináciu. Polievka je ideálna na chladné dni, kedy zahreje a dodá energiu. Údená chuť mäsa sa skvele dopĺňa s jemným aromatom vareného zeleniny, čo činí túto polievku nielen chutnou, ale aj veľmi voňavou. Perfektná voľba pre rodinné obedy či večere, ktorá poteší každého strávnika.