Krupicová polievka s údeným mäsom a zeleninou

Krupicová polievka s údeným mäsom a zeleninou
Doba prípravy: 70 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Fazuľa preber, prepláchni a na noc ju vlož do chladničky do vody. Údené mäso nakrájaj na malé kúsky o veľkosti jedného centimetra. Mrkvu a zeler umyj, olúp a nakráj na...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 hrsť bielych fazúľ
50 g údeného
1 mrkva
50 g zeleru
50 g póru
25 g masla
1 lyžica hladkej múky
250 ml zeleninového vývaru
1 bobkový list
1 zemiak
150 g krúp
40 ml smotany na šľahanie
soľ, korenie

Postup varenia podľa receptu

Fazuľa vlož do vody a nech ju namočenú v chladničke cez noc. Údené mäso nakrájaj na malé kocky o veľkosti jedného centimetra. Očisti mrkvu a zeler a tiež ich nakrájaj na kocky. Pórek nakrájaj na kolieska o hrúbke pol centimetra.

Na panvici rozpustíš maslo, potom pridáš nakrájanú zeleninu a asi 5 minút orestuješ. Zasypeš múkou, restuješ ešte 2 minúty a potom zaleješ vývarom. Pridáš údené mäso, namočené fazule a bobkový list.

Očisti zemiaky a nakrájaj ich na kocky. Vlož ich do hrnca spolu s krúpami, prilievaj smotanu a var, kým všetko nezmäkne. Na záver osol a okoreň podľa chuti.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Krupicová polievka s údeným mäsom a zeleninou

Krúpová polievka s údeným mäsom a zeleninou je sýty a chutný pokrm, ktorý si získal srdce mnohých milovníkov slovenskej kuchyne. Hlavnými ingredienciami sú krúpy, údené mäso a čerstvá zelenina, čo dohromady vytvára lahodnú a výživnú kombináciu. Polievka je ideálna na chladné dni, kedy zahreje a dodá energiu. Údená chuť mäsa sa skvele dopĺňa s jemným aromatom vareného zeleniny, čo činí túto polievku nielen chutnou, ale aj veľmi voňavou. Perfektná voľba pre rodinné obedy či večere, ktorá poteší každého strávnika.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (24 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: Zelenina, varenie, obed, bežný deň, večera, ľahký, polievky, jesenné, zimné recepty, s údeninou, bravčové

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Krupicová polievka s údeným mäsom a zeleninou.

Pridať komentár