Jatrovo-zázvorové knedlíčky do polievok

Jatrovo-zázvorové knedlíčky do polievok
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Maslo zmiešame s vajcom, soľou, peprom, nastrúhaným zázvorom, majoránkou a nastrúhanými pečeňami. Pridáme strúhanku alebo múku na zahustenie a potom z toho rukami vytvárame…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g čerstvých hydinových pečienok
1 lyžica masla
1 vajce
trochu soli
štipka korenia
2-3 cm nastrúhaného zázvoru
lyžička majoránky
strúhanka
pažitka

Postup varenia podľa receptu

Utierame maslo s vajíčkom, soľou, pepřem, nastrúhaným zázvorom, majoránkou a nasekanými pečeniami. Zmes zhusťujeme strúhankou alebo múkou a tvarujeme malé knedlíčky.

Položíme ich na dosku a predtým, než začne varenie polievky, ich necháme trošku oschnúť.

Obalíme ich v nasekanej petržlenovej vňate a potom ich vložíme do vriacej polievky, premiešame a varíme približne 16 minút.

Pri rozkrojení zistíme, či sú knedlíčky už uvarené.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jatrovo-zázvorové knedlíčky do polievok

Pečeňovo-gingerové knedlíčky do polievok sú lahodným a originálnym jedlom, ktoré obohacuje tradičné české polievky. Tieto knedlíčky sa vyrábajú z jemne mletých pečení, ktoré dodávajú trpkastú chuť, a zázvoru, ktorý im pôžičia pikantnú a aromatickú škálu chutí. Skvele sa hodia do vývarov alebo hustejších polievok, kde obohatia každé sústo. Vďaka svojej textúre a jedinečnej chuti sú pečeňovo-gingerové knedlíčky obľúbenou voľbou pre milovníkov netradičných receptov, ktorí chcú objavovať nové gastronomické zážitky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (34 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: varenie, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, polievky, pokrmy z vnútorností, knedličky rezance halušky, exotické ovocie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jatrovo-zázvorové knedlíčky do polievok.

Pridať komentár