Jaterné knedlíčky

Jaterné knedlíčky
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 15 minút
Porcie: 1

Aký by to bol slávnostný zlatý vývar bez pečeňových knedlíčkov! Ich výroba je jednoduchá a dokáže ju zvládnuť aj úplný nováčik v kuchyni. Knedlíčky…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

100 g bravčových (hydinových) pečienok
1 malá cibuľa
70 g strúhanky
orech masla
1 strúčik cesnaku
soľ
mletý čierny korenie
majorán
1 vajce

Postup varenia podľa receptu

Na panvici zohrejeme maslo, na ktorom osmažíme jemne nasekanú cibuľu do sklovita. Potom pridáme strúhanku a opiekame ju zhruba 2 minúty. Nakoniec vypneme sporák a necháme zmes vychladnúť.

Medzitým jemne nasekáme pečeň. Do misky s nimi primiešame osmaženú strúhanku, štipku majoránky, jedno vajce, prelisovaný cesnak a dochutíme soľou a korením. Ak bude zmes stále príliš riedka, pridáme ďalšiu strúhanku.

Ponárame si ruky do vody a vytvárame malé knedlíky. Potom ich pokladáme na dosku.

Potom ich všetky naraz vložíme do vriacej vody. Doba varenia závisí na veľkosti knedlíkov. Overíme, či sú hotové, keď jeden knedlík prekrojíme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jaterné knedlíčky

Pečeňové knedlíčky sú obľúbeným pokrmom českej kuchyne, ktoré sa často podávajú ako súčasť polievok alebo omáčok. Tieto knedlíčky sa vyrábajú z hydinových alebo hovädzích pečení, zmiešaných s rôznymi ingredienciami, ako sú strúhanka, vajcia a korenie. Ich jemná chuť a sýtosť oslovujú mnohých milovníkov tradičných jedál. Pečeňové knedlíčky sú ľahké na prípravu a skvele dopĺňajú chute vývarov a ďalších jedál, čo ich robí obľúbenou voľbou na domácich stoloch.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, polievky, do 30 minút, knedličky rezance halušky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jaterné knedlíčky.

Pridať komentár