Jaterné knedlíčky

Aký by to bol slávnostný zlatý vývar bez pečeňových knedlíčkov! Ich výroba je jednoduchá a dokáže ju zvládnuť aj úplný nováčik v kuchyni. Knedlíčky…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g bravčových (hydinových) pečienok
1 malá cibuľa
70 g strúhanky
orech masla
1 strúčik cesnaku
soľ
mletý čierny korenie
majorán
1 vajce
Postup varenia podľa receptu
Na panvici zohrejeme maslo, na ktorom osmažíme jemne nasekanú cibuľu do sklovita. Potom pridáme strúhanku a opiekame ju zhruba 2 minúty. Nakoniec vypneme sporák a necháme zmes vychladnúť.
Medzitým jemne nasekáme pečeň. Do misky s nimi primiešame osmaženú strúhanku, štipku majoránky, jedno vajce, prelisovaný cesnak a dochutíme soľou a korením. Ak bude zmes stále príliš riedka, pridáme ďalšiu strúhanku.
Ponárame si ruky do vody a vytvárame malé knedlíky. Potom ich pokladáme na dosku.
Potom ich všetky naraz vložíme do vriacej vody. Doba varenia závisí na veľkosti knedlíkov. Overíme, či sú hotové, keď jeden knedlík prekrojíme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jaterné knedlíčky
Pečeňové knedlíčky sú obľúbeným pokrmom českej kuchyne, ktoré sa často podávajú ako súčasť polievok alebo omáčok. Tieto knedlíčky sa vyrábajú z hydinových alebo hovädzích pečení, zmiešaných s rôznymi ingredienciami, ako sú strúhanka, vajcia a korenie. Ich jemná chuť a sýtosť oslovujú mnohých milovníkov tradičných jedál. Pečeňové knedlíčky sú ľahké na prípravu a skvele dopĺňajú chute vývarov a ďalších jedál, čo ich robí obľúbenou voľbou na domácich stoloch.