Polievka z mletého mäsa

Polievka z mletého mäsa
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, osolíme, potom vložíme mäso a dobre premiešame. Nakoniec dolijeme vodu a pridáme huby.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 lyžice oleja
2 cibule
lyžička sladkej papriky
soľ
25 dkg mletého hovädzieho mäsa
1 dkg sušených húb
2 veľké zemiaky
1/4 kocky masoxu
1 vajce
pažítka alebo petržlenová vňať

Postup varenia podľa receptu

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom do nej vmiešame papriku, osolíme, pridáme mäso, premiešame, zalejeme vodou, pridáme huby a varíme približne pol hodiny.

Potom pridáme očistené a olúpané zemiaky a varíme, kým nie sú mäkké.

Polievku ochutíme masoxom, jemne ju upravíme rozšľahaným vajcom a na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Polievka z mletého mäsa

Polievka z mletého mäsa je sýte a chutné jedlo, ktoré si môžete ľahko pripraviť doma. Zvyčajne sa skladá z mletého mäsa, zeleniny a chutného vývaru, čo vytvára lahodnú kombináciu. Často sa do nej pridáva mrkva, zeler a zemiaky pre bohatú chuť a výživnosť. Táto polievka je ideálna na chladné dni, keď vás zahreje a zasýti. Pridanie byliniek, ako je petržlenová vňať alebo majoránka, jej dodá extra arómu a sviežosť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (27 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: Zelenina, huby, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, ľahký, polievky, bylinky, hovädzie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Polievka z mletého mäsa.

Pridať komentár