Žampiónová polievka

Žampióny majú delikátnu hubovú príchuť a ich polievka je skvelá. Tentokrát ale vyskúšame niečo iné ako tradičný krém. Pripravme si polievku,…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
350 g čerstvých šampiňónov
2 zemiaky
3 jarné cibuľky
30 g masla
1 polievková lyžica hladkej múky
700 ml zeleninového vývaru (podľa potreby)
150 ml smotany na varenie 12%
polievkové korenie
kmín
biely korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Hriby dôkladne umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky.
Zemiaky zbavíme šupky, umyjeme ich a nakrájame na malé kusy.
Omytú jarnú cibuľu nakrájame na kolieska, pričom bielu a zelenú časť oddelíme.
Na panvici rozpustíme maslo a jemne na ňom osmažíme bielu časť cibule.
Pridáme očistené hriby a všetko poriadne osmažíme.
Na záver pridáme hladkú múku a opražíme ju do ružova.
Prilievame vývar a primiešame nakrájané zemiaky s rascou.
Varíme na strednom ohni približne 20 minút. Polievku ochutíme soľou, korením a korením do polievky.
Na záver polievku obohatíme smotanou, ktorú iba prehrejeme. Podávame ju teplú, s ozdobou zo zelenej časti jarných cibuľiek.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Žampiónová polievka
Šampiňónová polievka je obľúbený a chutný pokrm, ktorý poteší milovníkov hubových jedál. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, čo ju robí ideálnou voľbou pre každodenné varenie. Hlavnými ingredienciami sú čerstvé šampiňóny, zemiaky, cibuľa a smotana, ktoré spoločne vytvárajú krémovú a aromatickú chuť. Polievka sa zvyčajne podáva s čerstvým pečivom a posypaná petržlenovou vňaťou. Tento výživný a lahodný pokrm si obľúbila celá rodina a je skvelým spôsobom, ako si vychutnať sezónne huby v teplých a útulných nudlových dňoch.