Zavarovaná kuracia polievka s drobmi (bez tuku)

K stehien pridáme jednu mrkvu, jednu petržlen, pol celeru, korenie a soľ a všetko varíme v približne dvoch litroch vody. Polievku následne sceďte a zbavte ju vyvareného tuku. Potom pokračujte s mäsom...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 kuracie stehná
300 g vnútorností (žalúdky a srdiečka)
2 mrkvy
2 petržleny
1 menší zeler
2 lyžice hladkej múky
soľ
1 bobkový list
Postup varenia podľa receptu
Kuracie stehná pomaly varíme v približne 2 litroch vody spolu s jednou mrkvou, jednou petržlenovou vňaťou, polovicou zeleru, korením a soľou.
Polievku scedíme. Z vývaru odstránime tuk, ktorý sa vyvaril.
Mäso zbavíme kože a nakrájame na malé kúsky. Taktiež droby pokrájame.
Polievku zahušťujeme múkou zmiešanou s malým množstvom vody a ešte ju krátko varíme. Potom pridáme uvarenú zeleninu a všetko rozmixujeme dohladka.
Do polievky vložíme nakrájanú druhú mrkvu, petržlen a polovicu zeleru.
Varíme približne 10 minút, potom pridáme nakrájané mäso a droby.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zavarovaná kuracia polievka s drobmi (bez tuku)
Zahustená kuracia polievka s drobmi (bez tuku) je nielen chutná, ale aj zdravá voľba pre milovníkov kuracích jedál. Táto polievka je vyrobená z čerstvého kuracieho mäsa a kvalitných zeleninových ingrediencií, ktoré dodávajú jedlu bohatú chuť a výživové hodnoty. Drobky, ako pečienka a srdiečka, pridávajú jemnú textúru a plnú chuť. Bez pridaného tuku je táto polievka skvelou variantou pre tých, ktorí sa chcú stravovať zdravšie, aniž by obetovali chuť. Ideálna ako hlavné jedlo alebo ľahký pokrm počas chladných dní.