Dýňová polievka

Na jeseň by bolo škoda použiť tekvicu hokkaido na dekoráciu, pretože ju môžete v kuchyni využiť celú, vrátane šupky. Z tejto tekvice si môžete pripraviť…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 lyžice masla
1 kg tekvice hokkaido
5 menších zemiakov
1,5 l vývaru (alebo voda a 2 kocky zeleninového bujónu)
soľ
mleté korenie
mletý kmín
chilli omáčka
250 ml mlieka
petžlen na ozdobu
Postup varenia podľa receptu
Tekvicu najprv vyberieme semienka a zemiaky olúpeme. Na masle osmažíme na kocky nakrájanú tekvicu so zemiakmi, dochutíme korením a soľou, zalejeme vodou, pridáme bujónové kocky a varíme, kým nie sú mäkké.
Až je zmes jemná, vypneme varnú dosku, pridáme mlieko a pomocou ponorného mixéra všetko dôkladne rozmixujeme.
Podľa chuti pridáme chili omáčku a ešte krátko povaríme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dýňová polievka
Tekvicová polievka je lahodný a výživný pokrm, ideálny na chladné jesenné dni. Táto polievka sa pripravuje z čerstvej tekvice, cibule, cesnaku a rôznych korenín, ako je zázvor či muškátový oriešok, ktoré dodávajú jedinečnú chuť. Tekvica je bohatá na vitamíny a minerály, a vďaka svojej krémovej konzistencii skvele zahreje. Môžete ju podávať s kúskom chleba alebo krutónmi pre dokonalý zážitok. Tekvicová polievka je obľúbená nielen medzi vegetariánmi, ale aj medzi tými, ktorí si chcú dopriať niečo zdravé a chutné.