Zeleninový vývar s vajíčkom

Zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Klobásu rozkrájame na plátky. V hrnci rozpálime masť a jemne osmažíme zeler, mrkvu a klobásu. Všetko...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g mrkvy
150 g zeleru
150 g chudého klobásy
2 lyžice sádla
1,2 l vody
200 g zemiakov
2 vajcia
4 strúčiky cesnaku
soľ
Postup varenia podľa receptu
Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky. Klobásu si pripravíme na kolieska. V hrnci zahrejeme sadlo, na ktorom krátko osmažíme zeler, mrkvu a klobásu. Potom prilievame vodu. Olúpané zemiaky nakrájame na kocky a pridáme ich do vriaceho vývaru, ktorý varíme, kým nezmäknú. Pred podávaním rozšľaháme do polievky dve vajcia, ochutíme soľou a pridáme utretý cesnak.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zeleninový vývar s vajíčkom
Zeleninový vývar s vajíčkom je lahodné a výživné jedlo, ideálne pre všetkých, ktorí hľadajú ľahké, ale chutné pokrm. Vývar je pripravený z čerstvej zeleniny, ako sú mrkva, zeler a petržlen, ktoré dodávajú bohatú chuť a arómu. Pridanie vajíčka do vývaru nielen zvyšuje nutričnú hodnotu, ale aj dodáva jemnú štruktúru. Toto jedlo je obľúbené najmä v zimných mesiacoch, keď zahreje a poteší telo aj dušu. Je skvelou voľbou pre vegetariánov a dá sa ľahko upraviť podľa osobných preferencií.