Jarná zemiaková polievka

Táto skvelá jarná polievka vám určite zvedne náladu. Vďaka zemiakom je výživná, medvedí cesnak a šťovík jej dodajú krásnu farbu a výraznú chuť, a libeček...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3-4 zemiaky
1 polievková lyžica masla
1 polievková lyžica hladkej múky
1 polievková lyžica špaldovej múky
1 malá lyžička rasce
1 hrst listov šťovíka
1 zväzok medvedieho cesnaku
libečok
petržlen
100 ml smotany
zeleninový vývar
soľ
Postup varenia podľa receptu
Zohriatym maslom a múkou pripravíme zápražku, ktorú za stáleho miešania zriedime zeleninovým vývarom, dobre premiešame a privedieme k varu.
Do hrnca dáme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky a rascu a varíme, kým nie sú mäkké.
Nasekáme listy cesnaku a šťaveľu, zmiešame ich s libečkom a dáme do polievky, ktorú ešte krátko povaríme.
Na konci výslednú zmes zjemníme smotanou, prípadne dosolíme a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jarná zemiaková polievka
Jarná zemiaková polievka je lahodné a osviežujúce jedlo, ideálne pre jarné obdobie. Kombinuje čerstvé zemiaky, mladú cibuľku, bylinky a zeleninu, čo jej dodáva sviežu chuť. Táto polievka je nielen chutná, ale aj výživná; ponúka vysoký obsah vlákniny a vitamínov. Je obľúbená pre svoju jednoduchosť a rýchlu prípravu, čo ju robí skvelou voľbou pre každodenné varenie. Jarná zemiaková polievka sa skvele hodí ako predkrm alebo ľahký hlavný chod, často podávaná s kúskom čerstvého chleba.