Červená šošovicová s kari (polievka)

Rýchlo pripravíme skvelú polievku z červenej šošovice, mrkvy a paradajkového pretlaku. Indické korenie jej propůjčuje nádhernú vôňu a zaujímavú ľahkú chuť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 cibuľa
1 mrkva
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička kari
1/4 čajovej lyžičky mletého rímskeho kmínu
1/2 hrnčeka červenej šošovice
soľ
mletý čierny korenie
bobkový list
750 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku (alebo malá plechovka olúpaných paradajok)
3 polievkové lyžice oleja
Postup varenia podľa receptu
Na oleji opražíme olúpanú a jemne nasekanú cibuľu, kým nezmäkne. Potom pridáme mrkvu nakrájanú na kocky alebo kolieska, nasekaný cesnak, šošovicu, kari korenie a mletý rímsky kmín. Všetko dôkladne restujeme 2-3 minúty.
Prelejeme to zeleninovým vývarom, pridáme paradajky a bobkový list, privedieme k varu a na nízkej teplote varíme asi 25 minút.
Následne dochutíme soľou a korením a môžeme zmes rozmixovať, avšak nie do úplne hladkej konzistencie.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Červená šošovicová s kari (polievka)
Červená šošovicová polievka s kari je lahodná a výživná polievka, ideálna pre každého milovníka zdravého stravovania. Červená šošovica je nielen rýchla na prípravu, ale aj plná bielkovín a vlákniny. Kombinácia s kari korením dodáva polievke výraznú chuť a nezameniteľnú arómu. Táto polievka je skvelou voľbou pre vegetariánov aj vegánov a perfektne sa hodí ako ľahký obed alebo večera. Poslúži tiež ako výborný základ pre ďalšie ingrediencie, ako je zelenina alebo kokosové mlieko, čím možno obohatiť jej chuťové variácie.