Hustá polievka z červenej šošovice

Červenú šošovicu dôkladne opláchneme a namočíme na dobu jednej hodiny. Namočenie nie je nutné, ale šošovica si potom lepšie zachová svoju červenú farbu. Na oleji osmahneme nakrájanú...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 šálka červenej šošovice
1 väčšia cibuľa
rajčinový pretlak
niekoľko strúčikov cesnaku alebo cesnaková pasta
2 cm nastrúhaného zázvoru (zázvorom nešetríme)
1,5 lyžičky rímskeho kmínu (množstvo závisí od osobnej chuti)
olej
soľ
p korenie
Postup varenia podľa receptu
Červenú šošovicu umyjeme a necháme ju namočenú na hodinu. Aj keď namáčanie nie je nutné, lepšie potom zachováva svoju červenú farbu.
Na oleji osmahneme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme rímsky kmín a nastrúhaný zázvor a krátko ich opečieme spolu s cibuľou.
Do zmesi pridáme šošovicu, paradajkový pretlak, nakrájaný cesnak (ak používame cesnakovú pastu so soľou, pridáme ju až na konci) a všetko zalejeme vodou.
Varíme šošovicu, kým nezmäkne, približne 15 až 20 minút.
Keď je šošovica mäkká, dochutíme soľou a korením podľa preferencie.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hustá polievka z červenej šošovice
Hrubá polievka z červenej šošovice je výživné a chutné jedlo, ideálne pre chladné dni. Táto polievka je bohatá na bielkoviny a vlákninu, čo ju robí skvelým zdrojom energie. Červená šošovica sa rýchlo varí a perfektne sa hodí do rôznych zmesí s korením, zeleninou a bylinkami. Vďaka svojej krémovej konzistencii a výraznej chuti poteší ako vegetariánov, tak milovníkov mäsových pokrmov. Podávajte ju s kusom čerstvého chleba alebo pita, a vytvorte si tak vynikajúce a zdravé jedlo, ktoré zahreje a zasýti.