Krupicová polievka s hubami

Kroupy prepláchneme a varíme ich v mierne osolenej vode, kým nezmäknú, ale pozor, aby sa nerozvarili. Na masti osmažíme nakrájanú cibuľu a potom pridáme aj múku.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 pohárik (200 ml) suchých krúp
1 hrnček (250 ml) dusených húb
1 cibuľa
1 lyžica hladkej múky (len jemne do kopčeka)
50 g sadla
veľký strúčik cesnaku
mletý čierny korenie
drvený kmín
soľ
cca 3 l vody alebo vývaru
Postup varenia podľa receptu
Krupice prepláchneme a uvaríme ich do mäkka vo vode s mierne pridanou soľou, ale dáme pozor, aby sa nerozvarili.
Na sadle ľahko osmažíme nakrájanú cibuľu, potom pridáme múku a krátko ju osmahneme. Následne všetko zriedime vývarom alebo vodou, primiešame kmín, osolíme a necháme povařiť.
Primiešame krupice, mrazené huby, okoreníme čiernym korením, osolíme podľa chuti, pridáme nasekaný cesnak a ešte niekoľko minút povaříme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krupicová polievka s hubami
Krupicová polievka s hubami je tradičný český pokrm, ktorý poteší všetkých milovníkov sýtych a chutných jedál. Hlavnými ingredienciami sú krúpy, ktoré dodávajú polievke výživnosť, a čerstvé huby, ktoré obohacujú chuť. Polievka sa často dochucuje zeleninou, ako je mrkva a zeler, a nezabúda sa na aromatické bylinky. Je ideálna na chladné dni, kedy zahreje a navodí príjemnú atmosféru domova. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj priam sviatočným jedlom na mnohých rodinných stoloch.