Cesnaková polievka s zemiakmi

Do hrnca nalejeme vodu s masoxom a pridáme zemiaky nakrájané na kocky, potom varíme. Keď začne voda variť, vmiešame rozšľahané vajce a majoránku.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Vajce
podľa chuti majoránka
čierne korenie
masox
1 veľký zemiak
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 l vody
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca nalejeme vodu s masoxom a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Varíme, kým voda nezačne vrieť. Potom vmiešame rozšľahané vajce, majoránku, korenie a cesnak. Znovu chvíľu varíme.
Medzitým osmažíme cibuľu na panvici. Keď je osmažená, pridáme ju do cesnakovej polievky. Keď zemiaky zmäknú, môžeme jedlo servírovať. Podľa chuti môžeme ešte dochutiť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnaková polievka s zemiakmi
Cesnaková polievka s zemiakmi je tradičná slovenská polievka, ktorá kombinuje výraznú chuť cesnaku s jemnosťou zemiakov. Táto lahodná polievka sa často podáva ako liek na prechladnutie, ale tiež ako chutný pokrm v chladných dňoch. Obvykle sa pripravuje z vývaru, cesnaku, zemiakov a dochucuje sa majoránkou a korením. Niekedy sa k nej pridávajú aj opečené chlebíky alebo pohánka. Vďaka svojej jednoduchosti a výdatnosti si cesnaková polievka obľúbilo mnohí, ktorí ju považujú za klasiku slovenskej kuchyne.