Hrachová smotanová polievka s korenenými krutónmi a slaninou

Nakrájajte cibuľu na drobno a nechajte ju na kúskoch masla zosklovatieť v hrnci. Potom pridajte ošúpané zemiaky nakrájané na kúsky a hrach a všetko...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
50 g masla
2 šalotky
2 zemiaky
400 g čerstvého alebo mrazeného hrachu
150 g plátkovanej slaniny
0,5 l zeleninového vývaru
Na krutóny
4 plátky veky
1 čajová lyžička mletej škorice
štipka mletého chilli
30 g masla
Postup varenia podľa receptu
Nakrájajte cibuľu na malé kúsky a nechajte ju osmažiť na masle, kým nezmäkne. Pridajte ošúpané zemiaky nakrájané na kocky a hrášok, a všetko krátko opražte, kým nezmäkne. Potom zalejte zmes vývarom a pomocou ponorného mixéra rozmixujte priamo v hrnci. Nakoniec polievku preceďte cez jemné sitko.
Najprv nakrájame veku na malé kúsky. Na panvici rozpálime maslo, pridáme kocky veky a posypeme ich škoricou a chilli podľa chuti. Smažíme, kým nie sú zlatisté, a pri servírovaní polievky ich pridáme na záver.
Na suchú panvicu dajte plátky libovej slaniny a opečte ich z oboch strán, tým získate slaninové chipsy, ktorými polievku pri podávaní ozdobíte.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hrachová smotanová polievka s korenenými krutónmi a slaninou
Hráškový krém s korenenými krutónmi a slaninou je lahodné a výživné jedlo, ktoré poteší všetkých milovníkov zelených pokrmov. Krémová textura hrášku je dokonale vyvážená s chrumkavými krutónmi, ktoré sú ochutené zmesou korenia, čo dodáva pokrmu zaujímavý akcent. Okrem toho, chrumkavá slanina prináša slanú chuť, ktorá obohacuje celkový zážitok. Tento pokrm je ideálny ako predjedlo alebo ľahká večera a skvele sa hodí k podávaniu s čerstvým pečivom.