Krémová tekvicová polievka

Dýňu uvaríme spolu s nastrúhaným zázvorom. Po uvarení ju rozmixujeme. Múku rozmiešame v mlieku a pridáme do polievky. Polievku dochutíme podľa potreby.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 malá tekvica
čerstvý zázvor
1 lyžica hladkej múky
¼ l nízkotučného mlieka
polievkové korenie
muškátový kvet
soľ
Postup varenia podľa receptu
Tekvicu uvaríme spolu s nastrúhaným zázvorom.
Uvarenú tekvicu rozmixujeme na hladkú zmes.
Múku zmiešame s mliekom a pridáme do polievky. Okoreníme polievkovým korením, muškátovým kvetom a soľou, a necháme povariť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krémová tekvicová polievka
Krémová tekvicová polievka je lahodné a výživné jedlo, ktoré je ideálne na jesenné obdobie. Jej jemná textura a bohatá chuť sú výsledkom použitia zrelých tekvíc, cibule a korenia, ako je muškátový oriešok alebo zázvor. Polievka sa často obohacuje smotanou, ktorá jej dodáva krémovitosť a hĺbku chuti. Podáva sa teplá, zvyčajne s kúskami čerstvého pečiva alebo tekvicovými semienkami na posypanie. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj plný vitamínov a antioxidantov, čo z neho robí skvelú voľbu pre zdravú stravu.