Krémová tekvicová polievka

Krémová tekvicová polievka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Dýňu uvaríme spolu s nastrúhaným zázvorom. Po uvarení ju rozmixujeme. Múku rozmiešame v mlieku a pridáme do polievky. Polievku dochutíme podľa potreby.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 malá tekvica
čerstvý zázvor
1 lyžica hladkej múky
¼ l nízkotučného mlieka
polievkové korenie
muškátový kvet
soľ

Postup varenia podľa receptu

Tekvicu uvaríme spolu s nastrúhaným zázvorom.

Uvarenú tekvicu rozmixujeme na hladkú zmes.

Múku zmiešame s mliekom a pridáme do polievky. Okoreníme polievkovým korením, muškátovým kvetom a soľou, a necháme povariť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Krémová tekvicová polievka

Krémová tekvicová polievka je lahodné a výživné jedlo, ktoré je ideálne na jesenné obdobie. Jej jemná textura a bohatá chuť sú výsledkom použitia zrelých tekvíc, cibule a korenia, ako je muškátový oriešok alebo zázvor. Polievka sa často obohacuje smotanou, ktorá jej dodáva krémovitosť a hĺbku chuti. Podáva sa teplá, zvyčajne s kúskami čerstvého pečiva alebo tekvicovými semienkami na posypanie. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj plný vitamínov a antioxidantov, čo z neho robí skvelú voľbu pre zdravú stravu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (27 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: varenie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, lacné, česká, ľahký, polievky, pre začiatočníkov, do 30 minút, jesenné, krémové, tekvica

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Krémová tekvicová polievka.

Pridať komentár