Tekvicová polievka s chilli papričkou a kyslou smotanou

Tekvicová polievka s chilli a kyslou smotanou je ďalším spôsobom, ako pripraviť jesennú polievku z tekvice hokkaido. Chilli dodáva polievke ostrú chuť a kyslá...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g tekvice hokkaido
2 šalotky
1 lyžica sadla
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice kyslej smotany
2 chilli papričky
petžlen (alebo pažítka)
vývar (alebo voda)
Postup varenia podľa receptu
Tekvicu umyjeme, vyberieme semienka a vezmeme približne 250 g. Potom ju nakrájame na malé kusy.
Ošúpané šalotky jemne nasekáme a na rozpálenom sadle ich osmažíme, až zosklovatejú. Potom pridáme nakrájanú tekvicu, restujeme ju a prilijeme vývar alebo vodu.
Základ ochutíme soľou a korením, pridáme rozmačkaný cesnak a varíme, kým nie je mäkký.
Zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Ak je príliš tekutá, môžeme ju zahustiť múkou rozmiešanou vo vode a chvíľu povariť.
Na záver pridáme kyslú smotanu a polievku nalejeme do tanierov alebo šálok.
Chili papričky očistené od semienok nasekáme na jemno. Použijeme ich na dekoráciu porcií polievky.
Na koniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tekvicová polievka s chilli papričkou a kyslou smotanou
Tekvicová polievka s chili papričkou a kyslou smotanou je lahodný a hrejivý pokrm, ktorý skvele zahreje na jesenných chladných dňoch. Krémová textura tekvice sa výborne snúbi s pikantnosťou chili papričky, čo dodáva polievke zaujímavý a výrazný chuťový zážitok. Kyslá smotana potom jemne zjemňuje ostrosť a pridáva bohatú krémovosť. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný a plný vitamínov, ideálny pre zdravú stravu. Podávajte ho teplý s kúskom čerstvého chleba pre dokonalú kombináciu!