Zemiaková polievka s vajcami a párkom

Na masle osmažíme hrubo nastrúhanú mrkvu a na kúsky nakrájaný zeler (takisto bulvový nastrúhaný). Potom pridáme zemiaky nakrájané na kocky,…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 väčšie zemiaky
3 vajcia natvrdo
1 párky (alebo klobáska)
1 väčšia mrkva
2 stopky zeleru (alebo kus bulvy)
2 strúčiky cesnaku
majoránka
1 štipka drveného kmínu
maslo
hladká múka
1,5 l vývaru (alebo vody)
soľ
čerstvé bylinky (petželka, libeček, pažítka)
Postup varenia podľa receptu
Na masle osmahneme hrubo nastrúhanú mrkvu a nakrájaný zeler (tiež nastrúhaný bulvový zeler).
Nadrobno nakrájané zemiaky pridáme, ochutíme rascou a soľou, a potom všetko zalejeme vodou alebo vývarom (asi 1,5 litra).
Až je zelenina takmer mäkká (asi po 10 minútach), vmiešame do panvice opražené plátky klobásy, nasekané alebo nastrúhané vajcia, rozmačkaný cesnak a majoránku.
V hrnci si z masla a múky urobíme svetlú zápražku, potom ju necháme vychladnúť a vmiešame do polievky. Ešte asi 5 minút povaríme.
Ochuťte a odložte. Na záver pridajte čerstvé bylinky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiaková polievka s vajcami a párkom
Zemiaková polievka s vajcami a párkom je tradičné jedlo, ktoré zahreje a poteší. Kombinácia jemne varenej zemiakov, čerstvých vajec a chutného párku vytvára lahodnú a výživnú zmes. Táto polievka je ideálnou variantou pre chladné dni a jednoduchá na prípravu. Hlavnými zložkami sú zemiaky, ktoré dodávajú jemnosť, a vajcia, ktoré obohacujú jedlo o bielkoviny. Pred podávaním je dobré polievku dochutiť bylinkami a korením, ktoré ju ešte viac pozdvihnú. Objavte chuť domácej pohody s touto klasikou v každej slovenskej kuchyni.