Koprová polievka s zemiakmi a hubami

Na panvici rozpustíme lyžicu masla, primiešame múku a urobíme svetlú jíšku. Potom pridáme studený vývar, dobre premiešame a privedieme k varu. Vložíme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 lyžice masla
2 lyžice múky
zväzok kôpru
2-3 zemiaky
hŕstka lesných hríbov alebo žampiónov
1 l vývaru
200 ml smotany na šľahanie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Na panvici rozpustíme lyžicu masla, pridáme múku a vytvoríme svetlú jíšku. Potom prilievame studený vývar, všetko dobre premiešame a privedieme k varu. Pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky a varíme asi 20 minút.
Na panvici rozpustíme ďalšiu lyžicu masla, pridáme očistené a nakrájané huby, osolíme ich a dusíme, kým nezmäknú.
Do polievky vložíme dusené huby, smotanu, jemne nasekaný kôpor a krátko povaríme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Koprová polievka s zemiakmi a hubami
Kopr ná polievka s zemiakom a hubami je tradičné české jedlo, ktoré poteší milovníkov bylín. Táto jemná polievka je pripravená z čerstvého kôpru, zemiakov a rôznych druhov húb, čo jej dodáva bohatú chuť a arómu. Kôpor, ako hlavná ingrediencia, prináša osviežujúci nádych a prírodné aróma, zatiaľ čo houbová variácia obohacuje textúru. Polievka sa často podáva s chlebom alebo pečivom, čo ju činí ideálnym jedlom pre chladné dni. Je to lahodné spojenie pomalého varenia a domácej pohody.