Kapustová polievka s droždím

Na lyžici oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme dve kocky čerstvého droždia a necháme ich rozpustiť a potom znova zhustnúť. Vmiešame lyžicu…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 polievková lyžica oleja
1 cibuľa
2 kocky čerstvého droždia (84 g)
1 polievková lyžica kmínu
40 g ovsených vločiek
2 l zeleninového vývaru
250 g kapusty
2 mrkvy
soľ
Postup varenia podľa receptu
Na lyžici oleja osmahneme nakrájanú cibuľu, potom pridáme dve kocky čerstvého droždia a necháme ich rozpustiť a zase zhustnúť.
Pridáme lyžičku rascu a ovsené vločky, a akonáhle sa budú lepiť na dno, prelejeme ich vývarom.
Vložíme nakrájanú kapustu a mrkvu, osolíme a varíme, kým zelenina nezmäkne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapustová polievka s droždím
Kapustová polievka s droždím je tradičný pokrm, ktorý spája výživné ingrediencie a jedinečnú chuť. Hlavnou složkou je kyslá kapusta, ktorá dodáva polievke typickú kyslosť a arómu. Droždie potom zabezpečuje ľahkosť a nadýchanosť, čo zvyšuje zážitok z jedla. Táto polievka je obľúbená najmä v zimných mesiacoch, keď zahreje a dodá energiu. Je tiež vhodná pre vegetariánov a ľudí hľadajúcich zdravšie alternatívy. Tradičné pečivo sa k nej skvele hodí, čím vzniká perfektná kombinácia chutí na tanieri.