Cícerový krém s hubami a opekanou slaninou

Z masla a múky vytvoríme svetlú jíšku, ktorú zriedime vývarom, pridáme cícer vrátane nálevu (niekoľko kúskov si môžeme nechať na ozdobenie) a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 konzerva ( 420 g ) cíceru alebo zodpovedajúce množstvo uvarenej
2-3 hríby alebo iné pevné lesné huby
4 plátky pikantnej chudé slaniny
1 lyžica masla + tenký plátok
2 lyžice múky
zeleninový vývar
soľ
petržlenová vňať
Postup varenia podľa receptu
Na panvici si z masla a múky urobíme svetlú jíšku, ktorú následne zriedime vývarom. Pridáme cícer aj s jeho nálevom (môžeme si pár kúskov odložiť na ozdobu) a varíme 20 minút.
Necháme ju chvíľu vychladnúť a potom ju rozmixujeme na hladký krém. Ak je to nutné, pridáme soľ podľa chuti.
Na panvici zohrejeme kúsok masla, pridáme väčšie kusy húb, osolíme ich a necháme podusiť, kým nezmäknú.
Hotové huby vyberieme, udržíme ich v teple a na panvici opečieme kúsky slaniny.
Polievku nalievame na taniere a na ozdobu dáme cícer, vysmaženú slaninu, huby a petržlen.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cícerový krém s hubami a opekanou slaninou
Cícerový krém s hubami a opečenou slaninou je lahodným a výživným jedlom, ktoré spája chute orientálnej kuchyne s tradičnými surovinami. Hlavnou zložkou je jemný cícerový krém, ktorý je bohatý na bielkoviny a vlákninu, čo robí jedlo zdravou voľbou. Houbová prísada dodáva jedlu výraznú zemnú chuť, zatiaľ čo opečená slanina prináša chrumkavý kontrast a slanosť. Toto jedlo je ideálne ako predkrm alebo ľahká večera, ktorá poteší nielen vegánov, ale aj milovníkov mäsa.