Cícerový krém s hubami a opekanou slaninou

Cícerový krém s hubami a opekanou slaninou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Z masla a múky vytvoríme svetlú jíšku, ktorú zriedime vývarom, pridáme cícer vrátane nálevu (niekoľko kúskov si môžeme nechať na ozdobenie) a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 konzerva ( 420 g ) cíceru alebo zodpovedajúce množstvo uvarenej
2-3 hríby alebo iné pevné lesné huby
4 plátky pikantnej chudé slaniny
1 lyžica masla + tenký plátok
2 lyžice múky
zeleninový vývar
soľ
petržlenová vňať

Postup varenia podľa receptu

Na panvici si z masla a múky urobíme svetlú jíšku, ktorú následne zriedime vývarom. Pridáme cícer aj s jeho nálevom (môžeme si pár kúskov odložiť na ozdobu) a varíme 20 minút.

Necháme ju chvíľu vychladnúť a potom ju rozmixujeme na hladký krém. Ak je to nutné, pridáme soľ podľa chuti.

Na panvici zohrejeme kúsok masla, pridáme väčšie kusy húb, osolíme ich a necháme podusiť, kým nezmäknú.

Hotové huby vyberieme, udržíme ich v teple a na panvici opečieme kúsky slaniny.

Polievku nalievame na taniere a na ozdobu dáme cícer, vysmaženú slaninu, huby a petržlen.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cícerový krém s hubami a opekanou slaninou

Cícerový krém s hubami a opečenou slaninou je lahodným a výživným jedlom, ktoré spája chute orientálnej kuchyne s tradičnými surovinami. Hlavnou zložkou je jemný cícerový krém, ktorý je bohatý na bielkoviny a vlákninu, čo robí jedlo zdravou voľbou. Houbová prísada dodáva jedlu výraznú zemnú chuť, zatiaľ čo opečená slanina prináša chrumkavý kontrast a slanosť. Toto jedlo je ideálne ako predkrm alebo ľahká večera, ktorá poteší nielen vegánov, ale aj milovníkov mäsa.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (48 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: huby, varenie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, ľahký, polievky, pre začiatočníkov, vyprážanie, jesenné, zimné recepty, bylinky, dusenie, krémové

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cícerový krém s hubami a opekanou slaninou.

Pridať komentár