Slepičia polievka so zeleninou a vaječno-hubovými knedlíkmi

Slepičia polievka so zeleninou a vaječno-hubovými knedlíkmi
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Slepičku varíme vo vode so soľou, pridáme korenie a bobkový list. Varíme, kým mäso nezmäkne, ale nedovolíme, aby sa prevarilo, aby sa dalo použiť aj na ďalšie prípravy.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

slepice (kuracie diely, kuracie droby a pod.)
soľ
10 celých korení
4 guľôčky nového korenia
1 bobkový list
koreňová zelenina (mrkva, kúsok zeleru, petržlen a ďalej podľa možností chladničky – pór, zeler, kúsok brokolice atď.)
4-5 šampiňónov
polievkové rezance
1-2 KL sušeného cesnaku
1 slepačí bujón
vajíčno-šampiňónové knedlíčky

Postup varenia podľa receptu

Slepici varíme vo vode s pridanou soľou a korením, vrátane bobkového listu. Varíme ju, kým mäso nezmäkne, ale nedovolíme, aby sa prevarilo, aby bolo možné mäso využiť na ďalšie jedlá. Ja zvyčajne varím v tlakovom hrnci asi 24-25 minút, potom hrniec odstavím a po troch minútach vypustím paru. Je však dobré mať na pamäti, že rôzne tlakové hrnce môžu vyžadovať rôznu dobu varenia.

Než bude vývar hotový, umyjeme a nakrájame zeleninu, huby ošúpeme a nakrájame na plátky a pripravíme knedlíčky (v poznámke).

Uvarenú slepici prenesieme na misku alebo tanier a necháme ju trochu vychladnúť. Potom oddelíme stehná a prsia a odoberieme hrnček vývaru. Do vriacej polievky vyskúšame zavarovať jeden knedlíček; ak sa nerozpadne, pridáme ostatné knedlíčky jeden po druhom. Pridáme aj huby a zeleninu a necháme variť 10 minút.

Medzitým z kostry oberieme zvyšné mäso a vložíme ho späť do polievky. Na konci varenia pridáme rezance, podľa chuti 1-2 čajové lyžičky sušeného cesnaku a jednu kuraciu bujónovú kocku (tú môžete vynechať, ale ja ju pridávam, pretože varím polievky častejšie a s bujónom zostáva polievka svieža aj v lete). Ak je potrebné, polievku dochutíme a máme hotovo.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Slepičia polievka so zeleninou a vaječno-hubovými knedlíkmi

Kuracia polievka so zeleninou a vajíčno-hubovými knedlíčkami je tradičné české jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Táto silná polievka sa pripravuje z kvalitného kuracieho mäsa a čerstvej zeleniny, ktorá dodáva pokrmu lahodnú chuť a výživnosť. Vajíčno-hubové knedlíčky, jemne ochutené bylinkami, sú ideálnym doplnkom, ktorý obohacuje textúru a prináša ďalšiu vrstvu chuti. Táto polievka je skvelá ako úvodný chod, najmä v chladnejších mesiacoch, kedy zahreje a poteší celé rodiny.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (28 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: Zelenina, huby, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, polievky, náročné, náročný, hydina

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Slepičia polievka so zeleninou a vaječno-hubovými knedlíkmi.

Pridať komentár