Zeleninová polievka so smotanou a syrmi

Zeleninová polievka so smotanou a syrmi
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zeleninu najprv umyjeme a nakrájame na drobné kusy. Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, potom pridáme zeleninu. Miešame a opečieme asi 6 minút. Prilijeme...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

cca 20 ks reďkoviek
pôlka malého karfiolu
asi 15 cm pórku, ak máme pekné zelené listy, tak aj tie pridáme
1 cibuľa
pôlka červenej a 1 pôlka zelenej kapie
1 - 2 strúčiky cesnaku
1 smotana na varenie
1 syr so šunkovou príchuťou a 1 paprikový (môže byť aj iný) viz POZN.
asi 50 gramov nivy (môže sa vynechať, nahradiť..) viz POZN.
do hotovej polievky pár cherry paradajok
1-2 lyžice múky na zahuštění
olej
vývar
petržlen, kôpor či iné bylinky zo záhrady

Na dochutenie
soľ
čierny korenie
prípadne ocot alebo lyžica zakysanej smotany

Postup varenia podľa receptu

Zeleninu umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Na tuku speníme nakrájanú cibuľu a cesnak, potom pridáme zeleninu. Restujeme asi 6 minút. Zalieme vývarom (najlepšie zeleninovým) tak, aby len zakryl zeleninu, a dusíme približne 16 minút, kým nie je zelenina akurát mäkká. Opepříme, ale so soľou buďme opatrní kvôli syrom.

Rozmixujeme, pridáme smotanu zmiešanú s múkou a varíme ďalších približne 15 minút.

Do zmesi pridáme syry a miešame, kým sa nerozpustia. Potom pridáme nakrájané reďkovky a niekoľko cherry paradajok, a ak chceme, môžeme pridať aj petržlen. Sporák vypneme a ešte to premiešame.

Ochutíme a necháme asi 7 minút, aby sa chute spojili, a potom podávame. Kombinácia cherry paradajok, reďkoviek a ostatnej zeleniny so syrom vytvára zaujímavú jemne pikantnú chuť. Už som ďalej neochucovala.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zeleninová polievka so smotanou a syrmi

Zeleninová polievka so smotanou a syrmi je lahodný pokrm, ktorý spája čerstvú zeleninu s krémovou chuťou. Táto polievka je bohatá na vitamíny a minerály, čo z nej robí zdravú voľbu pre každého. Smotana dodáva jemnosť a syry, ako parmezán alebo cheddar, dokonale obohacujú chuť. Môže sa podávať ako predkrm alebo hlavný chod, ideálne s kúskom čerstvého chleba. V chladných dňoch vás zahreje a poteší vaše chuťové poháriky. Vyskúšajte túto variáciu a dajte svojmu jedálničku novú dimenziu!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: restovanie, varenie, obed, bežný deň, večera, česká, polievky, zeleninové, syry, stredne náročný, zeleninové jedlá, krémové, reďkovky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zeleninová polievka so smotanou a syrmi.

Pridať komentár