Kapustová polievka s zemiakmi
![Kapustová polievka s zemiakmi](/i/sk/kapustova-polievka-s-zemiakmi.jpg)
Olúpeme si a nakrájame zemiaky na kocky. Kapustu si rozbalíme a listy, potom čo ich umyjeme, nakrájame na prúžky, pre urýchlenie doby varenia ich môžeme zaliať horúcou vodou. Cibuľu olúpeme a najemno nakrájame. Olúpaný cesnak prelisujeme a zmiešame so soľou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1,2 l voda
1 kocka zeleninový bujón
3 polievkové lyžice hladká múka
2 ks cibuľa
4 polievkové lyžice olej
300 g kapusta
3 ks zemiaky
petruželová vňať
podľa chuti soľ
drvená rasca
2 - 3 strúčiky cesnak
Postup varenia podľa receptu
Na panvici si zľahka zpěníme cibuľku, zasypeme múkou a premiešame. Po osmahnutí zalejeme vodou a pridáme zemiaky. Takto chvíľu povaríme a pridáme kapustu, rascu a bujón a domäkka povaríme.
Keď je polievka hotová, pridáme ešte cesnak so soľou a nasekanú petržlenovú vňať. Minútku nechávame na vypnutej stále horúcej platničke a miešame.
Takto ihneď podávame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapustová polievka s zemiakmi
Kapustová polievka s zemiakmi je tradičné české jedlo, ktoré poteší najmä v zimných mesiacoch. Jej základné ingrediencie, ako sú čerstvá kapusta a zemiaky, jej dodávajú lahodnú chuť a výživné vlastnosti. Polievka sa často dopĺňa o cibuľu, cesnak a korenie, ktoré umocňujú jej arómu. Je obľúbená medzi priaznivcami zdravého stravovania, keďže kapusta je bohatá na vitamíny a minerály. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj ľahko variabilný - môžete pridať ďalšie ingrediencie podľa vlastnej chuti a obľúbenosti.