Podmaslová polievka

Podmaslová polievka
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Čerstvé huby dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Potom ich dáme variť do vody, osolíme, pridáme rascu a varíme, kým nie sú mäkké. Zatiaľ si v malom hrnci...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

změs čerstvých húb všetkých druhov
1 liter podmásla alebo Acida
1 zakysaná smotana (nie je nutná)
1 liter vody
3 polievkové lyžice polohrubej múky
kmín
soľ
asi 5 dkg masla

Postup varenia podľa receptu

Čerstvé huby umyjeme a nakrájame na menšie kusky.

Pridáme vodu, osolíme, prisypeme rascu a varíme huby, kým nie sú mäkké.

V menšom hrnci zmiešame hladkú múku s podmáslím a kyslou smotanou.

Predtým, ako nalejeme zmes do vriacich húb, vmiešame do nej 2-3 naberačky horúceho hubového vývaru, aby bola trošku teplá.

Zabránime tak zhrubnutiu polievky.

Následne pomaly prilievame k hubám a stále miešame metličkou.

Uvaríme, potom zložíme z ohňa, pridáme maslo a akonáhle sa rozpustí, servírujeme. Prajeme dobrú chuť!

Čo ste ešte nevedeli o recepte Podmaslová polievka

Ppodmáslová polievka je tradičné jedlo, ktoré sa teší obľube najmä na vidieku. Táto výživná polievka sa pripravuje z podmáslia, zemiakov a rôznych byliniek, čo jej dodáva jedinečnú chuť. Je zvyčajne zahustená múkou a dochutená soľou, korením a cesnakom. Podáva sa teplá, často s kúskami čerstvého chleba. Podmáslová polievka je nielen chutná, ale aj výživná, ideálna na chladné dni, keď zahreje a poteší.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Tag: huby, obed, bežný deň, večera, polievky, stredne náročný

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Podmaslová polievka.

Pridať komentár