Podmaslová polievka

Čerstvé huby dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Potom ich dáme variť do vody, osolíme, pridáme rascu a varíme, kým nie sú mäkké. Zatiaľ si v malom hrnci...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
změs čerstvých húb všetkých druhov
1 liter podmásla alebo Acida
1 zakysaná smotana (nie je nutná)
1 liter vody
3 polievkové lyžice polohrubej múky
kmín
soľ
asi 5 dkg masla
Postup varenia podľa receptu
Čerstvé huby umyjeme a nakrájame na menšie kusky.
Pridáme vodu, osolíme, prisypeme rascu a varíme huby, kým nie sú mäkké.
V menšom hrnci zmiešame hladkú múku s podmáslím a kyslou smotanou.
Predtým, ako nalejeme zmes do vriacich húb, vmiešame do nej 2-3 naberačky horúceho hubového vývaru, aby bola trošku teplá.
Zabránime tak zhrubnutiu polievky.
Následne pomaly prilievame k hubám a stále miešame metličkou.
Uvaríme, potom zložíme z ohňa, pridáme maslo a akonáhle sa rozpustí, servírujeme. Prajeme dobrú chuť!
Čo ste ešte nevedeli o recepte Podmaslová polievka
Ppodmáslová polievka je tradičné jedlo, ktoré sa teší obľube najmä na vidieku. Táto výživná polievka sa pripravuje z podmáslia, zemiakov a rôznych byliniek, čo jej dodáva jedinečnú chuť. Je zvyčajne zahustená múkou a dochutená soľou, korením a cesnakom. Podáva sa teplá, často s kúskami čerstvého chleba. Podmáslová polievka je nielen chutná, ale aj výživná, ideálna na chladné dni, keď zahreje a poteší.