Gulášová polievka z mletého hovädzieho mäsa a húb

Hovädzie mleté mäso osmahneme spolu s nakrájanou cibuľou na masti, kým sa šťava z mäsa neodparí a nezostane iba tuk, ktorý potom posypeme hladkou múkou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g mletého hovädzieho mäsa
1 väčšia cibuľa nadrobno pokrájaná
4 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice sadla (alebo podľa chuti)
4 zemiaky
1 polievková lyžica sladkej papriky
1 čajová lyžička údenej papriky
1,5 litru hovädzieho vývaru
1,5 hladkej múky
1 polievková lyžica drveného kmínu
1 čajová lyžička majoránky
soľ
korenie
hrstka sušených húb (nie je nutná)
Postup varenia podľa receptu
Na panvici osmažíme mleté hovädzie mäso s nakrájanou cibuľou na sadle, kým sa šťava z mäsa nevyvarí a nezostane len tuk. Potom pridáme hladkú múku, krátko zasmažíme a zalijeme vývarom, ktorý potom necháme variť.
Do polievky pridáme soľ, korenie, utretý cesnak, obe červené papriky a drvený kmín. Následne do nej vložíme umyté zemiaky nakrájané na malé kocky a necháme variť.
Pozeráme, ako sa zemiaky varia, kým nezmäknú.
Na záver varenia môžeme podľa chuti pridať na kúsčky nakrájané huby, ktoré sme predtým namočili, ale nie je to nevyhnutné.
Na koniec do polievky vmiešame rozomletú majoránku a podľa chuti upravíme korenie.
Polievku možno podávať aj vo vydlabanom chlebe, alebo ju servírujeme na tanieri.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Gulášová polievka z mletého hovädzieho mäsa a húb
Gulášová polievka z mletého hovädzieho mäsa a húb je chutné a sýte jedlo, ktoré spája tradičné recepty s jednoduchou prípravou. Táto polievka sa vyznačuje bohatou a aromatickou chuťou, vďaka kombinácii kvalitného mletého hovädzieho mäsa a čerstvých húb. Príprava začína osmahnutím cibule s mäsom, následne sa pridávajú huby a korenie ako paprika a kmín. Hotová polievka je ideálna na zahriatie počas chladných dní a skvele sa hodí k čerstvému chlebu na namáčanie. Je to obľúbený pokrm, ktorý poteší celú rodinu.