Polievka z mungo fazúľ

Fazolka prelejte vodou a nechajte ich namočené ideálne cez noc. V hrnci na prepustenom masle osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a rozmačkaný...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrnček zelených mungo fazuliek
2 menšie mrkvy
3 stopky zeleru
1 lyžica prepusteného masla (používam Český ghíčko)
1 väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1,5 l zeleninového vývaru
1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
1/2 čajovej lyžičky kari
hrubozrnná morská soľ
Postup varenia podľa receptu
Fazle umiestnite do vody a nechajte ich najlepšie cez noc namočené. V hrnci na prepustenom masle orestujte nadrobno pokrájanú cibuľu a rozpučený cesnak.
Po chvíli pridáme mrkvu nakrájanú na kocky, zeler, zázvor a kari. Všetko zalejeme vývarom a varíme asi 10 minút.
Fazle scedíme a pridáme ich do polievky. Varíme ešte asi 35-40 minút, kým fazle nezmäknú. Na konci polievku osolíme a môžeme ju servírovať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Polievka z mungo fazúľ
Polievka z mungo fazule je výživné a chutné jedlo, ktoré pochádza z Ázie. Mungo fazule sú bohaté na bielkoviny, vlákninu a minerály, čo z tejto polievky robí zdravú voľbu. Príprava polievky je jednoduchá; fazule sa varia s vodou, korením a zeleninou, čo vytvára lahodný a osviežujúci pokrm. Tento pokrm sa často podáva s ryžou alebo chlebom a je obľúbený pre svoju jemnú chuť a priaznivé účinky na trávenie. Polievka z mungo fazule je ideálna pre vegetariánov aj vegánov, ktorí hľadajú výživné a chutné jedlo.