Květáková polievka

Chcete si pochutnať na krémových polievkach? Klasická karfiolová polievka so smotanou poteší vaše zmysly aj chuťové poháriky. Táto jednoduchá a rýchla polievka sa skvele hodí ako…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 karfiol
1 l zeleninového vývaru (podľa potreby)
1 šľahačková smotana
2-3 polievkové lyžice polohrubej múky
1 štipka muškátového orieška
1 hrst čerstvej zelené petržlenovej vňate
biele mleté korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Kveták rozdelíme na jednotlivé kusy a dôkladne opláchneme.
Ružičky dáme do varného zeleninového vývaru a varíme ich približne 15 minút, kým nezmäknú.
Potom kveták v polievke starostlivo rozmelíme alebo ho pretláčime.
Polovicu smotany zmiešame s múkou a za neustáleho miešania ju vlijeme do polievky.
Polievku ešte chvíľu varíme a na záver ju ochutíme bielym korením, soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom.
Zvyšok smotany a jemne nasekanú petržlenovú vňať vyšľaháme a tesne pred servírovaním ozdobíme jednotlivé porcie polievky peknými kopčekmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Květáková polievka
Karfiolová polievka je lahodné a zdravé jedlo, ktoré si obľúbi celá rodina. Táto krémová polievka sa pripravuje z čerstvého karfiolu, zemiakov, cibule a vývaru, čo jej dodáva jemnú chuť. Obvykle sa dochucuje soľou, korením a bylinkami, ako je petržlen alebo tymián. Karfiolová polievka je skvelou voľbou pre vegetariánov aj tých, ktorí chcú obohatiť svoj jedálniček o vitamíny a vlákninu. Môžete ju podávať samostatne alebo s kúskami chrumkavého chleba. Táto polievka je nielen chutná, ale aj zasýti a zahreje v chladných dňoch.