Brokolicová polievka

Táto polievka je ľahko pripraviteľná aj pre úplných začiatočníkov. Je jemná a krémová, skvelá v akomkoľvek počasí – v lete príjemne osvieži, v zime príjemne zahreje. Ak preferujete…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
750 g brokolice
10 g masla
1,5 l vývaru
1 strúčik cesnaku
100 ml smotany na šľahanie
soľ
mletý čierny korenie
muškátový oriešok
Postup varenia podľa receptu
Brokolica zbavíme listov, umyjeme ju a rozkrájame na malé kúsky, pričom stonky olúpeme a nakrájame na plátky.
Nasekaný cesnak osmažíme na rozpálenom tuku spolu s nakrájanými stonkami.
Pridáme vývar a necháme ho na miernom plameni variť asi 5 minút.
Do pokrmu vložíme ružičky brokolice a varíme ich po dobu 10 minút. Následne brokolicu aj vývar rozmixujeme.
Pri neustálom miešaní prilievame smotanu a ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Brokolicová polievka
Brokkolová polievka je lahodný a zdravý pokrm, ideálny pre všetkých milovníkov zeleniny. Táto krémová polievka sa pripravuje z čerstvej brokolice, cibule a zemiakov, ktoré sa varia a následne mixujú do hladka. Vďaka obsahu vlákniny a vitamínov je brokkolová polievka nielen chutná, ale aj veľmi výživná. Mnoho ľudí ju servíruje s trochou smotany alebo strúhaným syrom, čo jej dodáva na chuti. Je skvelou voľbou pre ľahký obed či večeru a poslúži aj ako predkrm na slávnostnej tabuli.