Dýňová polievka s maslom z kešu orechov
Na začiatku si uvaríme vývar – do studenej vody dáme hovädzie mäso s kosťou, koreňovú zeleninu, soľ, nové korenie a bobkový list, a potom zahrejeme, až začne variť…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g tekvice hokkaido
1 l hovädzieho vývaru
250 g masla z kešu orechov
Postup varenia podľa receptu
Najprv si urobíme vývar. Hovädzie mäso s kosťou spolu s koreňovou zeleninou, soľou, novým korením a bobkovým listom dáme do studenej vody, privedieme k varu a pomaly varíme asi dve hodiny. Do hotového vývaru pridáme nakrájanú tekvicu na kocky a varíme ďalších 10 minút.
Premiestnime zmes do mixéra, vložíme 200 g kešu masla a mixujeme, kým nezískame hladkú konzistenciu. Na tanieri potom ozdobíme kopečkom masla a v prípade potreby pridáme hrsť čerstvých kešu orechov.
Kešu maslo má skvelú krémovú chuť, čo z neho robí obľúbenú prísadu pri varení medzi vegetariánmi, veganmi a ľuďmi, ktorí neznášajú laktózu. V tomto recepte nahrádza smotanu, čo polievke dodáva jemnosť a je bohaté na bielkoviny a zdravé tuky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dýňová polievka s maslom z kešu orechov
Tekvicová polievka s maslom z kešu orechov je lahodným a výživným jedlom, ideálnym pre jesenné dni. Krémová textúra tekvice dokonale dopĺňa jemné maslo z kešu, ktoré dodáva polievke nezabudnuteľnú chuť a krémovosť. Tento pokrm je bohatý na vitamíny a minerály, pričom kešu orechy obohacujú o zdravé tuky. Podávajte ju teplú, posypanú semienkami alebo bylinkami pre zvýraznenie chuti. Tekvicová polievka je nielen chutná, ale aj zdravá voľba pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať jesennú úrodu.
Tomáš Rohlena