Dýňová polievka s maslom z kešu orechov

Na začiatku si uvaríme vývar – do studenej vody dáme hovädzie mäso s kosťou, koreňovú zeleninu, soľ, nové korenie a bobkový list, a potom zahrejeme, až začne variť…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g tekvice hokkaido
1 l hovädzieho vývaru
250 g masla z kešu orechov
Postup varenia podľa receptu
Najprv si urobíme vývar. Hovädzie mäso s kosťou spolu s koreňovou zeleninou, soľou, novým korením a bobkovým listom dáme do studenej vody, privedieme k varu a pomaly varíme asi dve hodiny. Do hotového vývaru pridáme nakrájanú tekvicu na kocky a varíme ďalších 10 minút.
Premiestnime zmes do mixéra, vložíme 200 g kešu masla a mixujeme, kým nezískame hladkú konzistenciu. Na tanieri potom ozdobíme kopečkom masla a v prípade potreby pridáme hrsť čerstvých kešu orechov.
Kešu maslo má skvelú krémovú chuť, čo z neho robí obľúbenú prísadu pri varení medzi vegetariánmi, veganmi a ľuďmi, ktorí neznášajú laktózu. V tomto recepte nahrádza smotanu, čo polievke dodáva jemnosť a je bohaté na bielkoviny a zdravé tuky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dýňová polievka s maslom z kešu orechov
Tekvicová polievka s maslom z kešu orechov je lahodným a výživným jedlom, ideálnym pre jesenné dni. Krémová textúra tekvice dokonale dopĺňa jemné maslo z kešu, ktoré dodáva polievke nezabudnuteľnú chuť a krémovosť. Tento pokrm je bohatý na vitamíny a minerály, pričom kešu orechy obohacujú o zdravé tuky. Podávajte ju teplú, posypanú semienkami alebo bylinkami pre zvýraznenie chuti. Tekvicová polievka je nielen chutná, ale aj zdravá voľba pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať jesennú úrodu.