Rybia polievka so smotanou
Najprv ryby uvaríme v osolenej vode s trochou bobkového listu a korením. Potom ich precedíme a uchováme rybie mäso v teple. Z masla a múky pripravíme...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
asi 500 g rýb
korenná zelenina
mrazený hrášok
kúsok masla
hladká múka
soľ
piper
1 smotana
šafrán
2 bobkové listy
4 guľôčky korenia
Postup varenia podľa receptu
Najprv uvaríme ryby v osolenej vode s bobkovým listom a korením, potom ich scedíme a uchováme v teple. Z masla a múky pripravíme jíšku, pridáme nastrúhanú koreňovú zeleninu a zalejeme rybím vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a šafrán, všetko prevaríme, a nakoniec vmiešame hrášok a smotanu.
Polievku dochutíme podľa chuti korením. Rybu položíme na taniere a zalijeme ju horúcou polievkou. Servírujeme s opečenými krutónmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rybia polievka so smotanou
Rybacia polievka so smotanou je lahodný a výživný pokrm, ktorý poteší milovníkov rybacích špecialít. Táto polievka sa pripravuje z čerstvých rýb, ako sú treska alebo losos, a je obohatená o zeleninu, bylinky a korenie, čo jej dodáva výnimočnú chuť. Smotana na záver jemne zahustí polievku a pridáva krémovosť. Podáva sa teplá, často s čerstvým chlebom alebo krutónmi. Rybacia polievka so smotanou je ideálnou voľbou nielen na nedeľný obed, ale aj na slávnostné príležitosti, keď chce človek potešiť svojich hostí.
Tomáš Rohlena