Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Známá, jednoduchá a dobrá kapustnica.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g kyslá kapusta
2 ks klobása
1 ks väčšia cibuľa
2 ks zemiaky
2 l voda
maslo
hladká múka
8 guľôčok celý čierny korenie
mletá sladká paprika
bobkový list
kmín
soľ

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Kapustu pokrájame.

Zemiaky dáme samostatne variť s rascou a kapustu tiež s bobkovým listom a korením. Varíme do zmäknutia.

Medzitým si na masle opečieme na kocky nakrájanú klobásu. Pridáme cibuľku, nakoniec aj múku s paprikou a urobíme zápražku. Prilijeme celý obsah hrnca s kapustou a nescedené uvarené zemiaky. Chvíľku povaríme a polievka je hotová.

Kapustnica s klobásou môžeme zjemniť kyslou smotanou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zelňačka s klobásou

Kapustnica s klobásou je tradičná česká polievka, ktorá zahreje a poteší. Hlavnými ingredienciami sú kyslá kapusta, klobása a zemiaky, ktoré sa spolu varia do lahodnej chuti. Polievka je často ochutená kmínom a cesnakom, čo jej dodáva jedinečný aromatický nádych. Je ideálna na zimné dni, kedy je potrebné zahriať sa a nabrať energiu. Kapustnica je obľúbená nielen medzi domácimi kuchármi, ale aj v reštauráciách, kde je servírovaná ako srdcová špecialita českej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Polievky
Štítky: Česká kuchyňa, polievka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zelňačka s klobásou.

Pridať komentár