Zemiaková polievka mexická

Na oleji osmahneme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme múku, krátko orestujeme a potom zalejeme vývarom. Dobre premiešame, privedieme k varu a pridáme nakrájané rajčiny.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g zemiakov
3 rajčiny (alebo väčší strapec cherry rajčín)
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
1 feferónka
1 mladá cuketa
2 mrkvy
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice oleja
200 g tvrdého syra
kurací vývar
soľ
petzajteľ
Postup varenia podľa receptu
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme múku, opražíme ju a zalejeme vývarom.
Privedieme zmes k varu, potom pridáme olúpané a nakrájané paradajky, feferónku, nakrájané zemiaky a mrkvu. Asi po desiatich minútach pridáme jemne nakrájanú cuketu na kolieska.
Syr pokrájame na drobné kúsky, ktorými posypeme polievku na tanieri a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiaková polievka mexická
Zemiaková polievka mexická je lahodné a sýte jedlo, ktoré spája tradičnú českú polievku s pikantnými mexickými chuťami. Základom je zemiakový vývar, do ktorého sa pridávajú koreňová zelenina, fazuľa a kusy kukurice. Polievka je ochutená čerstvým koriandrom, limetkovou šťavou a chili, čo jej dodáva typickú mexickú energiu. Ideálne je podávať ju s kúskami avokáda a posypanou syrom Feta alebo Cotija. Je to perfektné jedlo na zahriatie a osvieženie zároveň!